ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2014 Pazartesi 15:33

THY kampanyasıyla gelen "Şeref Ödülü"

THY kampanyasıyla gelen "Şeref Ödülü"

Alpaytaç PR Firması Amerika’da Türk Hava Yolları Kampanyası ile 5. Defa Endüstri Şeref Ödülüne Layık Görüldü. Sahibi Türk Olan Ajans, Markalaşma, Medya İlişkileri ve Sosyal Medya Kampanyalarıyla Ödüller Aldı.


Alpaytaç Pazarlama İletişimi ve PR firması, Türk Hava Yolları için yürüttüğü başarılı çalışmalarla PR News 2014 Dijital Halkla İlişkiler Ödülleri’nin Facebook İletişimi kategorisinde şeref ödülüne hak kazandı.

Ödül Avcısı

Bu ödül Alpaytaç ajansının son üç senedir Türk Hava Yolları için Amerika’da yürüttüğü basınla iletişim, dijital ve sosyal       medya kampanyalarında arka arkaya aldığı beşinci ödül          oldu.

Markalaşma, basın iletişimi ve sosyal medya alanında da bir çok ödül alan ve büyük başarılara imza atan Alpaytaç Firması Haziran 2013 ile Haziran 2014 tarihleri arasında  THY’nin ABD  Facebook sayfasının takipçilerini yüzde 338,15 arttırdı. Son üç  sene içerisinde ise, Türk Hava Yolları markasına Amerika’daki  gazete, televizyon, dergi ve sanal medya ortamında 1 milyar  civarında editoryal görünürlük üretti.

Stratejik yaratıcılık ve etkin taktiksel planlama

Bu başarı, ilgi çekici içeriklerin yaratılması için tasarlanmış editoryal ve taktiksel planlama sürecinin stratejik bir şekilde uygulanması sonucu elde edildi. Alpaytaç, ABD’deki 6 uçuş noktası için yaratıcı sosyal medya kampanyalarını yürüterek, havayolunun her sene aldığı ödülleri ve başarılarını, özel indirimli tarifelerini, kapsamlı uçuş haritasını, görülmeye değer uçuş merkezi İstanbul’u ve THY’nin küresel marka elçileri Kobe Bryant ve Lionel Messi’yi öne çıkardı. “Bu ödülleri, sürekli desteği ve işbirliğiyle bizim bunun gibi büyük başarılara imza atmamızı sağlayan, Türk Hava Yolları’nın pazarlama, kurumsal iletişim ve sosyal medya ekiplerinin değerli bireyleri ile paylaşıyoruz” diyen Alpaytaç kurucusu ve CEO’su Hüma Gruaz, “2014 Skytrax Yolcularının Seçimi Ödülü'nde, Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi ünvanını bu seneki başarısıyla dördüncü kez üst üste kazanan, prestiji bu denli yüksek olan ve küresel ödüllere layık görülen bu muhteşem havayolunu temsil etmekten gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu. 

Türk Havayolları Alpaytaç’la çalışmaya başladığından beri, ABD’deki 4 uçuş noktasını 6’ya çıkardı ve Nisan 2015’de ise San Francisco şehrinde 7. uçuş noktasını açmaya hazırlanıyor. Ocak 2014’ten Eylül 2014’e kadar, bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla THY yolcu sayısında yüzde 14,3 artış sağladı. Eylül 2013 tarihindeki 239 uçuş noktası ve 233 uçak sayısında da artış göstererek, bugün bu sayıyı 265 uçak ve 260 uçuş noktasına kadar yükseltti. 

Alpaytaç’ın Türk Hava Yolları için gerçekleştirdiği çalışmaları sonucunda geçmişte aldığı ödüller arasında:

2013 Bulldog Medya İlişkileri Medya ve Tanıtım Kampanyaları Alanında Üstün Başarı Ödülü En İyiSeyahat, Otelcilik ve Destinasyonlar Medya Kampanyası Alanında Bronz Ödülü

2013 PR News Platinum Ödülleri’nde Markalaşma alanında Şeref Ödülü

2013 PR News Ajans A-Sınıf Ödülleri kapsamında Markalaşma alanında Şeref Ödülü ve

2013 PR Daily Ödülleri’nde En İyi Markalaşma Kampanyası dalında Şeref Ödülü,

yer almakta. 

23’ten fazla endüstri ödülü 

23’ten fazla endüstri ödülü sahibi olan ve bu sene 10. kuruluş yıldönümü ile Vaşington D.C.’de dördüncü ofisinin açılışını kutlayan Alpaytaç, istikrarlı bir şekilde Amerika’daki en basarılı PR ve sosyal medya ajanslarından biri olarak öne çıkmakta.

Alpaytaç Hakkında

Alpaytaç firmasının kurucusu ve CEO’su Hüma Gruaz, İstanbul doğumlu olup, Avrupa ve ABD’de eğitim gördü. Dört lisan bilen

Hüma Gruaz (Türkçe,  İngilizce, Fransızca ve Hollandaca), Pennsylvania’daki Bryn Mawr Üniversitesi’den iktisat ve güzel sanatlar olmak üzere çift lisans alarak yüksek şeref derecesiyle mezun oldu. Hüma Gruaz, Northwestern Üniversitesi’nin Kellog School of Management’dan MBA derecesi aldı ve  aynı zamanda Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yer alan Willem De Kooning Akademisi’nde güzel sanatlar derecesini tamamladı. PR News 2010 Yılın Pazarlamacısı ödülünü alan Hüma Gruaz, ayrıca Türkiye’de başta eğitim olmak üzere, ülkeye katkıda bulunan önemli projelere yardım toplayan Turkish Philantrophy Funds (TPF) vakfının yönetim kurulu üyesi.  

Bir cok ödüle layık görülen halkla ilişkiler, pazarlama ve iletişim firması Alpaytaç’ın, Şikago merkezli olup New York, Kaliforniya ve Vaşington D.C.’de ofisleri bulunmakta. Hüma Gruaz’ın liderliğinde  Alpaytaç, 10 sene içerisinde geniş bir yelpazede yer alan endüstrinin önde gelen ödüllerine layık görüldü.  Bu ödüller arasında üç sene üst üste PR News Yılın Küçük Ölçekli Ajansı şeref ödülünü aldı ve 2013 Bulldog Medya İlişkileri Altın Ödüne sahip.

Alpaytaç’ın elit çalışanlarından oluşan ekibi 16 değişik sektördeki uzmanlıkları ile müşterilere hizmet  sunmakta. Bu sektörler arasında seyahat, havayolu, ev eşyaları, elektronik cihazlar, sağlık, gıda, spor ve B2B gibi sektörler başı çekmekte. Bu müsterilerine marka, medya ilişkileri, bütünleşik pazarlama, sosyal  medya ve dijital pazarlama alanlarında kolektif deneyimi ile değişik yaratıcı çözümler sunmakta.

 

Daha fazla bilgi için lütfen www.alpaytac.com adresini ziyaret ediniz. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER