ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 14:51

"Teşvik hybrid modellere verilirse satış artar"

"Teşvik hybrid modellere verilirse satış artar"

Hibrit teknolojisine liderlik yapan Toyota, B segmentinin ilk hibrit modeli Yaris Hybrid’i yeni tasarımıyla ilk kez Samsun Oto Show Fuarı’nda görücüye çıkarttı.


Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Müdürü Ziya Burnaz, elektrikli otomobile verilen teşvikin hybrid teknolojisine verilmesini isteyerek, "Hükümetin elektirikli otomobillere uyguladığı teşviki hybrid modellere de uygulayacağı öngörüsü ile yatırımları genişlettik. Bugüne kadar pahalı ve orta sınıfın ulaşması zor olan hybrid motor teknolojisini küçük segmentli bir modelde 58 bin liradan satışa sunduk. Şuan için elektrikli otomobillere verilen ÖTV indirimi hybrid modellerine de verilirse satışlarda müthiş bir artış olur.” dedi.

Hibrit teknolojisine liderlik yapan Toyota, B segmentinin ilk hibrit modeli Yaris Hybrid’i yeni tasarımıyla ilk kez Samsun Oto Show Fuarı’nda görücüye çıkarttı. Yaris Hybrid modelinin şuan için Türkiye genelinde tüm bayilere dağıtımının gerçekleştiğini kaydeden Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Müdürü Ziya Burnaz, isteyen vatandaşların 58 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılan otomobili merak edenlerin test sürüşü yapabileceklerini söyledi. Toyata Türkiye olarak hükümetin elektirikli otomobillere uyguladığı teşvikleri Hybrid modellere de uygulayacağı öngörüsü ile yatırımlarını genişlettiklerini belirten Burnaz, “Hükümetin elektrikli otomobillerde olduğu gibi hybrid modellerine de teşvik vermesi gerekiyor. Bu motor hem çevreyi az kirletiyor hem de yakıt tüketimini düşürüyor. Dolayısıyla ithalattaki maliyetimizi düşürüyor. Devletin dış açığını kapatmasına da faydası var. Biz ilerleyen dönemde bu teşvikin verileceğini ön görerek yatırımlarımızı yapıyoruz.” dedi.

"ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN DAHA SAĞLIKLI OLMASI İÇİN ZAMAN GEÇMELİ"

Elektrikli otomobillerin kullanımının daha sağlıklı olması için biraz daha zaman geçmesi ve gerekli alt yapının yapılması gerektiğini kaydeden Ziya Burnaz, “Şuan için elektrikli otomobil alanlar, bir ilden diğerine gitmede sıkıntı yaşıyor. Akü yani pil, araçla birlikte satılmıyor, kiralanıyor. Ama hybrid bir otomobil ile hem ekonomik hemde çevreye zarar vermeden İstanbul’dan Ankara’ya hiçbir sorun yaşamadan gidebilirsiniz. Dolayısıyla Hybrid motor orta ve uzun vadede önemli bir teknoloji. Toyota ilk bu işe 1997 yılında başladı ve ‘Prius’ ile seri üretime geçti. O tarihten günümüze çok büyük yatırım yapıldı ve şuan birçok modelde bu teknoloji kullanılıyor. O günlerde Hybrid otomobilin verimli olmayacağını söyleyen markaların çoğu bugün Hybrid otomobillerini tanıtmaya başladı.” diye konuştu.

"ORTA SINIFIN ULAŞMASI ZOR OLAN HYBRİD MOTOR TEKNOLOJİSİ ULAŞILABİLİR OLDU"

Bugüne kadar pahalı ve orta sınıfın ulaşması zor olan hybrid motor teknolojisini küçük segmentli bir modelde satışa sunulmasının yeni ve önemli bir başlangıç olduğunu hatırlatan Burnaz, “Bugün bizim tanıtımını yaptığımız Yaris Hybrid modeli ile en büyük avantajlarımızdan birisi ulaşılabilir olması. Yani B (küçük) segmentinde Yaris ile ilk kez hybrid teknolojisi kullanıcıya sunuluyor. Bugüne kadar lüks modellerde bu teknoloji uygulanıyordu dolayısıyla fiyatı yüksek oluyordu. Şuan Yaris’in Hybrid modeli 58 bin liradan başlayan fiyatla sunuluyor. Aynı segmentteki diğer otomobil markalarının diesel modelleri ile karşılaştıracak olursak bizim ön gördüğümüz fiyat onların altında bile kalıyor. Günümüzde elektrikli otomobile verilen teşviki devlet Hybrid teknolojisine de verirse hem çevre hemde yakıt verimliliği açısından çok büyük avantaj sağlarız.

Mesela şuan için elektrikli otomobillere verilen ÖTV indirimi Hybrid modellerine de verilse satışlarda müthiş bir artış olur. Bugün itibariyle Yaris Hybrid araçlar bayilere gönderildi ve satışlarına başlandı. Bu araç ilk kez Samsun Oto Show Fuarı’nda sergileniyor. İsteyenler bayilerimize gidip test sürüşü yapabilir.” dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER