ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 11:59

Tatilde "uzay" keyfine ne denir?

Tatilde "uzay" keyfine ne denir?

NASA’nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiği ve bu sistemleri özel sektöre devrettiği belirtildi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara’da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA’nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirterek, bu sistemleri özel sektöre devrettiğini söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, Elachi, çok sayıda özel sektör firmasının uzay turizmi çalışmaları yürüttüğünü hatırlatırken, bu kapsamda çalışan Virgin Galactic firmasının turistleri alıp uzayın kenarına kadar götüreceğini söyledi. Elachi, bu seyahatin bedelinin 200 bin dolar olduğunu belirtti. Elachi, ziyaretlerin kısa sürdüğünü belirterek, şimdiki hedeflerinin ise uzaya otel kurmak olduğunu kaydetti.

‘UZAY OTELİ KURACAĞIZ’

Elachi, NASA’nın kendi teknolojisi ile uzay otelleri geliştireceğini ancak işletmesini girişimci şirketlere bırakacağını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bu otellerde turistler iki hafta geçirecekler. Bu gelecek 10 yılda mümkün olacak. Şimdi şirketler bunun iyi bir iş olup olmadığına bakıyorlar. Uzay oteli derken, burada kapsüller ve şişirilebilir odacıklar olacak. İnsanlar bu otellere gidip bir gün ya da bir hafta geçirebilir. Dünyayı uzaydan gözlemleyebilir.”

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER