ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:11

"Tarihimizin en yüksek ihracatı gerçekleşti"


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatın artması için Türk firmalarının uluslararası fuarlara katılımının önemli olduğunu belirterek, ''İhracatta aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Türkiye bu ihracatçılarımızla cent üzerine cent, dolar üzerine dolar koyarak, tarihimizin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi'' dedi.
    
Bakan Çağlayan, Paris Parc des Expositions'da başlayan ''Uluslararası Ambalaj Fuarı''na katılan Türk firmalarını ziyaret etti. Türk firmalarının stantlarını tek tek gezerek bilgi alan Bakan Çağlayan, firma temsilcilerine başarı dileklerini iletti.
    
Çağlayan, Türkiye'nin geldiği üretim kapasitesi, ekonomisi, gelişmişliği, ihracatının yapısına bakıldığında fuara daha geniş katılım olması gerektiğini kaydederek, ''Fuarda 60 değil, belki 160 firmamız olmalı'' ifadesini kullandı.
    
İhracatı yüksek olanların bu tür fuarlara katılmayı alışkanlık haline getiren firmalar olduğunu vurgulayan Çağlayan, ''Biz Ekonomi Bakanlığı olarak uluslararası fuarlara destek veriyoruz. İhracat Genel Müdürlüğümüz çok ciddi destekler veriyor. Fuar konusunda olabildiğince cömert davranıyoruz firmalarımıza karşı. 50 bin dolara kadar fuar masraflarını karşılıyoruz. Çünkü Türkiye'deki üretimin dünya sahnesine çıkması gerekiyor'' diye konuştu.
    
Paris'teki fuara sadece Fransızların değil 30'a yakın ülkeden 40 bin ziyaretçinin geldiğine dikkati çeken Çağlayan şöyle devam etti:
    
''İhracatta aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Türkiye bu ihracatçılarımızla cent üzerine cent, dolar üzerine dolar koyarak, tarihimizin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi. 150 milyar dolar. Avrupa'nın kriz ortamında bunu yapıyoruz. İhracatımızı artıran ülkeyiz.''
    
Her fuar için slogan belirlendiğini anlatan Çağlayan, ''Bu fuar için slogan 'Turkey is ready' şeklinde. 2023 ihracatımızın 500 milyar dolara ulaşmasında fuarlar ve firmalarımız önemli bir yer teşkil ediyor. Bu sene 900 metrekare alanda katılıyoruz. Ama 3 bin 900 metrekare alanlara katılacak güce sahibiz'' dedi.
    
İstanbul İhracatçılar Birliği'nin ulusal katılımı organize ettiği Uluslararası Ambalaj Fuarı'nda Türkiye, 37'si organizasyon dahilinde, 23'ü bireysel olmak üzere 60 firma ile temsil ediliyor.
    

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER