ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2014 Salı 22:17

Taner Yıldız: Türkiye’nin nükleer bomba gibi bir hedefi yok

Taner Yıldız: Türkiyenin nükleer bomba gibi bir hedefi yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer teknolojiye sahip olmaya çalıştıklarını, bununla ilgili Rusya ve Japonya ile çalışmaların devam ettiğini belirerek, Türkiye’nin nükleer bomba gibi bir hedefinin olmadığını kaydetti.



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçelerinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda soruları cevaplayan Yıldız,
üçüncü nükleer santral ile ilgili bir yer tespiti yapılmamakla beraber santralin kurulması ile ilgili de hedeflerinin bulunmadığını söyledi.

Bakan Yıldız, petrol fiyatına bağlı doğal gaz fiyatlarında istedikleri fiyatların oluşmadığını anlattı. Yıldız, 6 milyar TL BOTAŞ’ın ödemelerinin olduğunu ifade ederek bu borçların ardından durumu tekrar değerlendireceklerini kaydetti.

Termik Santral ile ilgili yeni ünitelerin Gökova’da kurulacağını bildiren Bakan Yıldız, bunun yeni santral kurulacağı anlamını taşımadığını ifade etti.

Akaryakıt fiyatlarının pompada yüzde 8 düştüğü iddiasını ise yalanlayan Yıldız, benzinin pompa fiyatlarında yüzde 16,1 motorinin ise yüzde 15,5 düştüğünü bildirdi.

ORMAN BAKANI: TOKİ EV YAPIYOR, MEMURLARI MAĞDUR ETMEDİK

Orman Bakanı Eroğlu ise mevsimlik işçiler ile ilgili kadro verilmesinin kendi elinde olmadığını ifade ederek, mevsimlik işçilerden arzu edenlerin başvurabildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içindeki tapulu mülkü olan lojmanların tamamen depreme dayanıksız olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Bunlar yıkıldı. TOKİ tarafından muhteşem bina yapılıyor. Lojmandaki memurları mağdur etmedik.” dedi. Eroğlu, 2B arazileri ile ilgili rayiç bedellerin kendilerince belirlemediğinin söyledi.

Eroğlu, Kırık Barajı’nın yatırım programına alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER