ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 15:53

Tahran ile İzmir arasında köprü olacaklar


İzmir Ticaret Odası (İZTO) İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Nardalı Tokuş, Tahran Ticaret Sanayi Madenler Odası İş Kadınları Federasyonu Başkanı Seyedeh Fatemeh Moghimi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Tokuş, “4 bin Tahranlı iş kadınını temsil eden federasyonla anlaşma imzalayarak, iki ülke iş kadınları arasındaki işbirliklerinin temellerini attık.” dedi.

İZTO’nun Tahran Ticaret Sanayi Madenler Odası’nın daveti üzerine dokuz kişilik heyetle yaptığı iş ve inceleme gezisinde, iş kadınlarının iki ülke arasındaki ticari ilişkilerinin geliştirilmesinde daha etkili yer almasını sağlayacak işbirliğinin temelleri atıldı. Oda İş Kadınları Federasyonu’na bağlı 4 bin Tahranlı kadın olduğuna dikkat çeken Tokuş, “İmzaladığımız anlaşmayla İran’da faaliyet gösteren 4 bin iş kadını ile İzmir arasında bağ kurduk. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için girişimci iş kadınları olarak üzerimize düşeni yapacağız.” diye konuştu.

İran ile Türkiye arasında birçok alanda ticari işbirliği potansiyeli olduğuna dikkat çeken Asuman Nardalı Tokuş, şunları kaydetti: “İşbirliği potansiyelini, iki ülke iş kadınları olarak daha iyi değerlendirmeliyiz. İmzaladığımız anlaşma ile daha yakın işbirliği sağlamayı, ülkelerimiz arasındaki ekonomik, teknolojik ve insani ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla fuarlara, toplantılara, konferanslara katılım ve heyet organizasyonları düzenleyeceğiz. Dış ticaret mevzuatı ve yönetmelikler konusunda karşılıklı olarak şirketlerin bilgilendirilmesini sağlayarak ticari faaliyetlerini daha rahat ve sağlam temeller üzerinde gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Ayrıca şehirlerimizdeki şirketlerin talepleri konusunda da birbirimize bilgi vereceğiz.”

Tahran Ticaret Sanayi Madenler Odası İş Kadınları Federasyonu Başkanı Seyedeh Fatemeh Moghimi de iş kadınlarının iki ülke arasındaki ticarette daha etkin yer alması için çalışacaklarını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER