ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 11:23

Süt ve süt ürünleri üretimi rakamları açıklandı

Süt ve süt ürünleri üretimi rakamları açıklandı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmedi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı ’Süt ve Süt Ürünleri Üretimi’ rakamlarını açıkladı. Buna göre Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmedi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 10,5 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 1,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 1,1 azalış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Ağustos ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 3,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 2 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,1 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,5 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 2,7 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 27,4 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 artış gösterdi.

Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER