ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2014 Perşembe 10:00

Süt üreticisinin hibe desteği TKDK'den

Süt üreticisinin hibe desteği TKDKden


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, süt üreten tarım işletmelerine hibe desteği sağladıklarını bildirdi. Tarım işletmelerinin yeniden yapılandırılması ve Avrupa Birliği standartına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar, makine ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları, desteklerin belirlenmesine esas olacak uygun harcamalar. Proje kapsamında ahır yapımı ve ilgili makine ekipman alımı, işletme için gerekli olan yem deposu ve idari bina gibi yapılar da destekten faydalanabilecek.

İl Koordinatörü Çiftçi, halihazırda süt üretimi, inek, koyun veya keçi sütü konusunda faaliyet gösteren, üretim ve faaliyetiyle ilgili kayıt ve sertifikaları tam olan ve bu işletmelerini modernize etmek, genişletmek veya faaliyetlerini devam ettirecek yatırımlar yapmak isteyen işletmelerle sıfırdan başlayarak yeni bir tesis kurmak isteyen müteşebbislere de yatırım desteği sağlanacağını söyledi. Çiftçi, bu desteklerle bölgede kaliteli hayvancılığın yanısıra süt ve süt ürünlerinin işlendiği işletmelerin sayısının artacağını belirterek, "Bu işletmelerle ilimizde kırsalın daha hızlı bir şekilde kalkınacağını ve istihdamın artacağını hep birlikte göreceğiz. Uygun harcama tutarı üst limiti 1 milyon euro. Hibe desteği yüzde 65’e varan oranlarda karşılıksız olarak TKDK tarafından destekleniyor. Ayrıca TKDK'nın desteklediği projelerde faydalanıcılar, projeleriyle ilgili harcamalarında vergiden muaf olup KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisi gibi vergileri de ödemiyorlar.” dedi.

Hayvancılık hibe desteklerinin Aydın’da etkili bir şekilde kullanılmasını istediklerini belirten Erhan Çiftçi, bu çerçevede nitelikli ve kaliteli proje beklediklerini ifade etti: “İlimizde hazırlanan projelerin hibe desteklerinden faydalanabilmeleri için kanuni çerçevede yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Yatırımcıları, proje konusunda daha detaylı bilgi ve belge almak için kurumumuza bekliyoruz. Aydın’daki süt üreten tüm yatırımcılara, kapılarımız her zaman sonuna kadar açık. TKDK olarak çiftçinin ve yatırımcıların her zaman yanındayız. Tarımsal ve kırsal yatırımlarla ilgili her konuda, herkese yardımcı olmaya hazırız. Hibe destek fonlarından ilimizi maksimum düzeyde yararlandırmak için tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz.”

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER