ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2014 Çarşamba 20:02

SPK haftalık bülteni

SPK haftalık bülteni

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halk Bankası'nın 2 milyar 239 milyon 300 bin lira tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.


SPK haftalık bültenine göre, Fibabanka 920 milyon lira, Eko Faktoring 250 milyon lira tutarında tahsisli olarak nitelikli yatırımcılara satılması planlanan borçlanma aracı, Asya Katılım Bankası 225 milyon lira, Oyak Yatırım Ortaklığı da 8 milyon 500 bin lira tutarında bedelli sermaye artımı için Kurul'a başvurdu.

Kurul, nominal ihraç tavanı; Halk Bankası'nın 2 milyar 239 milyon 300 bin lira, Odea Bank'ın 400 milyon lira, Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası'nın 400 milyon lira, Ayen Enerji AŞ'nin 150 milyon lira, Bis Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin 150 milyon lira, Tat Gıda Sanayi'nin 100 milyon lira, Sarten Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 80 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusuna onay verdi.

 İdari para cezaları

Kurul, SPK'nın ilgili maddesi uyarınca pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün yerine getirilmemiş olması sebebiyle 1 kişiye 6 milyon 873 bin 883,3 lira para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

SPK, İzinsiz gerçekleştirilen sermaye piyasası faaliyetlerine ilişkin yapılan incelemeler sonucunda; içerik ve yer sağlayıcıları yurt dışında olduğu anlaşılan "www.avatrade.com" ve "www.liderforex.com" internet sitelerine erişimin engellenmesi hususunda gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Kurul, Usaş Yatırımlar Holding'in pay piyasasında 10 - 24 Kasım 2014 döneminde görülen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, bir kişiye 4 Haziran 2015 tarihine kadar işlem yapma yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

Enerji ve Yapı Holding AŞ ve Özışık İnşaat ve Enerji AŞ'nin 3 Aralık 2014 tarihi itibarıyla mülkiyetinde bulunan USAS paylarının kıymet tanımlarının söz konusu tarihe kadar borsa işlemlerine konu edilemeyecek şekilde değiştirilerek izlenmesine karar veren SPK, 3 kişiye Borsa İstanbul pay piyasasında ve gelişen işletmeler piyasasındaki işlemlerine ilişkin söz konusu tarihe kadar önceden depo şartı uygulanmasına ve Tedbirler Tebliği'nin 18/1 maddesinin (ğ) bendi kapsamında yatırım kuruluşlarının internet üzerinden; bu kişilerin emirlerini kabul etmelerinin 4 Haziran 2015 tarihine kadar yasaklanması kararına vardı.

 Duyuru ve ilke kararı

Bültende yer verilen ilki kararında ise şunlar kaydedildi:

"Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltım başvurularının değerlendirilmesinde; Kurulumuzun VII-128.1 sayılı PayTebliği'nin 19'uncu maddesi birinci fıkrası uyarınca payların düzeltilmiş borsa fiyatının hesaplanmasında sermaye azaltım kararının kamuya açıklandığı tarihten önceki 30 gün içerisinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasının esas alınmasına ve uygulamanın bu şekilde yönlendirilmesine karar verilmiştir."

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER