ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Eylül 2013 Salı 07:38

Soyguncu banka ifşa edilecek

Soyguncu banka ifşa edilecek

Bankaların uygulamalarıyla ilgili çalışma tamamlandı. Komisyon, vatandaşı soyup fazla ücret alan bankaların internetten duyurulmasına karar verdi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), tüketicilerin en çok şikayet ettiği konu olan bankalarla ilgili yaptığı geniş kapsamlı araştırmayı sonuçlandırdı. TBMM Dilekçe Komisyonu tüketicilerin bankalar tarafından mağdur edildiğini kayıt altına alarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) daha etkin çalışması gerektiğini vurguladı. Takvim'in haberine göre, çalışma sonunda komisyon, "Tüketiciyi mağdur eden finans kurumlarının ifşa edilmesi gerekir" hükmünü verdi. 

Komisyon, karar metninde, her kurumun yapması gereken işleri de sıraladı. Buna göre Başbakanlığın tüketicilerin korunması amacıyla kanuni düzenleme yapılmasının ve akabinde idari düzenleyici işlem yapılmasının istenmesini önerdi. Komisyonun diğer kurumlardan talepleri ise şöyle:

KURUMLARA GÖREVLER

Milli Eğitim Bakanlığı: Müfredata, bütçe, birikim, tasarruf, para gibi konuları dahil etmeli. BDDK: Bankalar tarafından alınabilecek ücretlere ilişkin bir düzenleme yapmalı. Tüketicilerin istismar edildiği uygulamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeli. Türkiye Bankalar Birliği: Tüketicilerin hak ve hukukunu gözetecek biçimde faaliyetlere ağırlık vermeli. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER