ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2013 Pazar 09:02

Şırnaklılardan havaalanı yorumu: "çok mu zordu?"

Şırnaklılardan havaalanı yorumu: "çok mu zordu?"

Şırnak'ın Şerafettin Elçi Havalimanı'nda seferler başladı. İşte Şırnak halkının ilk yorumları...


Şerafettin Elçi Havalimanı'nın hizmete girmesiyle 22 saatlik İstanbul-Şırnak yolculuğu 100 dakikaya indi. İlk seferin yolcularından biri “Bu bir devrim” derken, bir diğeri “Devlet bize güzelliğini gösterdi” dedi. Bir diğer yolcu da "Allah Tayyip Bey'den razı olsun" açıklamasında bulundu.

Akşam Gazetesi'nden Şenol Demirci'nin haberine göre; Çözüm süreciyle yapımı hızlanan ve açılışı geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Şerafettin Elçi Havaalanını, ulaşım çilesi çeken Şırnaklılara uzakları yakın etti. Otomobille 20, otobüslerle 22 saatte tamamlanan zorlu Şırnak yolculuğu THY'nin 31 Temmuz'da başlayan karşılıklı uçuşlarıyla artık 100 dakikaya indi. 120 milyonluk harcamayla tamamlanan ve yıllık 500 bin yolcu kapasiteli havaalanına yapılan ilk uçuşa Akşam muhabiri Şenol Demirci de katıldı. İlk uçuşa katılan Şırnaklılar, uçaktaki sohbette, çözüm sürecinin devreye girmesiyle 7 aydır solunmakta olan barış havasının bölge halkında huzur ve umut yarattığını dile getirdi.

"İŞTE ÖZLENEN DEVLET"

Şırnaklı işadamı Reşit Yıldız duygularını şöyle ifade etti. "İşte Şırnaklının özlediği devlet bu kardeşim. Yıllardır devlet buraya hizmet getirmediği gibi, bizlere sürgünü hak eden elemanlarını reva gördü. Bu havaalanı bize devletin güzelliğini gösterdi. Çok mu zordu bu hizmetleri buraya getirmek? Devletle halk böyle barışır ve bu barışın kalıcı olacağına inanmaya başladık. Allah Tayyip Bey'den razı olsun. Uzaklar bize yakın oldu artık."

"BANA GÖRE BİR DEVRİMDİR"

İstanbul'daki bir devlet hastanesinde hemşirelik yapan Şırnak Cizreli Merve Özgür kadar sevinçlisi yoktu. İşte onun duyguları: "Ailemle hasret gidermek için 22 saatlik ıstırap dolu yolculuğu göze almam gerekiyordu. Yol tutması ise başka bir kâbusumdu. Artık hafta sonları memleketime gelip dönme şansım var. Şırnak'a havaalanı benim için bir devrimdir."

"YATIRIMCILAR BEKLENİYOR"

Kasım Doru adlı vatandaş ise "Havalimanına Şerafettin Elçi isminin verilmesi ve ilimizde yapılmasından büyük mutluluk duyduk. İstanbul'a büyük sıklıkla gidiyorum. İşim açısından bu kolaylığı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şırnak'a artık yatırımcıların da gelmesini istiyoruz. Bence yatırımcıların önündeki en büyük engellerden biri olarak gözüken ulaşım sorunuydu ve bu da ortadan kalkmıştır. Hz.Nuh'un diyarına herkesi davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER