ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2014 Pazar 16:40

"Sanayici eleman bulamıyor"

"Sanayici eleman bulamıyor"

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk milletinin önüne engel konulmaması halinde her şeyi başaracağını belirterek, "Siz, 'İmam hatipleri kapatacağım' diyerek meslek liselerinin önüne engel koyarsanız bugün sanayici aranan eleman bulamaz. 'Ara elaman' demiyorum, aranan eleman bulamaz" dedi.


BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk milletinin önüne engel konulmaması halinde her şeyi başaracağını belirterek, "Siz, 'İmam hatipleri kapatacağım' diyerek meslek liselerinin önüne engel koyarsanız bugün sanayici aranan eleman bulamaz. 'Ara elaman' demiyorum, aranan eleman bulamaz" dedi.

Mersin'de Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şubesi'nin onuruna verdiği sabah kahvaltısına katılan Bakan Fikri Işık'a ,Vali Özdemir Çakacak, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münnever Ökten ve Prof. Dr. Nebi Bozkurt eşlik etti. Işık, daha sonra ASKON şube açılışına katıldı. Burada söz alan Bakan Işık, ekonominin küreselleştiği dönemlerden itibaren ülkelerin kalkınmalarında ve gelişmelerinde en önemli aktörlerin girişimciler olduğuna dikkat çekti. Işık, şöyle konuştu:

"Girişimciniz yoksa bu yarışta saf dışısınız. Artık ülkelerin rekabetleri, devletlerin rekabetleri değil, şirketlerin rekabetine döndü. Artık pek çok ülke kendi şirketinin menfaatini savunmayı devletinin menfaatini savunmak olarak görüyor. Devlet başkanlarının başka bir ülkeye gidip herhangi bir şirketin ihale alması için kulis yapması normal karşılanıyor. Artık rekabet, girişimciler üzerinden yürütülüyor. Güçlü girişimcilik ruhuna sahip Türk milleti, içinden çok daha fazla girişimci çıkarması ve girişimcilerin ölçek büyütmesi temel önceliklerimizden biridir. 'Başıma icat çıkarma' cümlesinin yerini artık 'Bir buluş da sen yap' almalı. Bir girişimde de sen bulun. Belki başarısız olabilirsin ama bir defa başarısız olursun ancak ikincide, üçüncüde başarırsın. Girişimcisini desteklemeyen hiçbir ülkenin artık bu çağda rekabet şansı yok."

KOBİ'LER EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ

Dünyada olduğu gibi Türkiye'nin ekonomisinde de KOBİ'lerin ekonominin bel kemiği olduğunu belirten Işık, şöyle devam etti:

"KOBİ'lerdeki en önemli iki problem kurumsallaşma ve rekabet gücüdür. Kurumsallaşmayı da ASKON gibi sivil toplum örgütleri sağlayacaktır. Kurumsallaşmadaki güzel örnekler, girişimcilere tanıtılması gibi pek çok uygulama, sivil toplum örgütleri bünyesinde bir araya getirmeyi sağlayacak. Bu açıdan ASKON'u önemsiyoruz. Bu nedenle de, Türk milletinin önüne engel konulmaması halinde başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Siz imam hatipleri kapatacağım diyerek meslek liselerinin önüne engel koyarsanız bugün sanayici aranan eleman bulamaz. Ara elaman demiyorum, aranan eleman bulamaz. O engeli ortadan kaldırıp da 'Gençler siz yürüyün. Biz de sizlerin arkanızdayız' dediğiniz zaman bu milleti kimse tutamaz."

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca da yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlikle Türkiye'nin gücünün artacağını belirterek, "Birlik, beraberlik fotoğrafını üretim çarklarına getirdiğimizde üretimle bu toplumun bölgesel bir güç olacağına inanıyorum. Bölgesel güç olmak zorundayız. Ya bölgesel bir güç olacağız ya da birilerinin payandası olacağız. Biz kendi bölgesinde kendi idealleri doğrultusunda çalışan üreten, dünyaya huzur ve mutluluk vermek isteyen bir grubuz" dedi

Konuşmaların ardından Işık, beraberindekilerle ASKON Mersin Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi.


KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER