ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:50

Sanayi işgücü girdi endeksleri arttı

Sanayi işgücü girdi endeksleri arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayi İstihdam Endeksi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 artarak 118,6 oldu.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin Sanayi İşgücü Girdi Endekslerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayi İstihdam Endeksi 2014'ün ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 arttı ve 118,6 değerini aldı. Takvim etkisinden arındırılmış Sanayi İstihdam Endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3 artarak 118,7 olarak gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayide Çalışılan Saat Endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5, takvim etkisinden arındırılmış Sanayide Çalışılan Saat Endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,5 arttı. Sanayide Çalışılan Saat Endeksi 114,5, takvim etkisinden arındırılmış Sanayide Çalışılan Saat Endeksi ise 114,8 oldu.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayide Brüt Ücret-Maaş Endeksi bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7 artarak, 173,9 değerini aldı. Takvim etkisinden arındırılmış Sanayide Brüt Ücret-Maaş Endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,8 arttı ve 173,1 oldu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER