ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 11:21

Rusya’da merkezin başına Nabiullina geçecek

Rusyada merkezin başına Nabiullina geçecek


Rusya Merkez Bankası’nın yeni başkanı eski Ekonomi Bakanı ve Kremlin danışmanı Elvira Nabuillina’nın olabileceği açıklandı. İzvestia gazetesinde yer alan habere göre, görevini tamamlamak üzere olan Başkan Sergey Ignatyev’in yerine Nabiullina’nın geçmesine sıcak bakılıyor.

Gazeteye değerlendirmede bulunan Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey bir kaynak, “Maliye Eski Bakanı Aleksey Kudrin de başkanlık için adaylar arasında idi. Ancak reddedildi. Nabiullina’nın adaylığı son hükümet görüşmesinde öne çıkan isim.” dedi.

Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Aleksey Ulyukayev, VTB 24’den Mihail Zadornov, Vnesheconombank (VEB) başkanı Mihail Zadornov, VTB Başkanı Andrey Kostin, Federal Finans Servisi eski Başkanı Oleg Vyugin diğer başkan adayları arasında yer alıyor.

Merkez Bankası yetkililerine göre adayların tümünde başkanlık için potansiyel var. Ancak Nabiullina ve Ulyukayev öne çıkan iki isim. Kremlin idari kaynakların açıklamalarını aktaran gazete, “Adayların tümü profesyonel. Ancak içlerinden biri seçilecek. Karar önümüzdeki iki hafta içinde açıklanabilir.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitri Peskov ise henüz bir isim söylemek için erken olduğunu, başkan adayı ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Putin Vologda bölgesi ziyaretlerinde geçen hafta yaptığı açıklamada ise Merkez Bankası başkanının sürpriz bir isim olabileceğini belirtmişti.

Putin’in 24 Mart tarihine kadar yeni başkanı ataması gerekiyor. Başkan İgnatyev 11 yıllık görevini tamamlayarak Haziran ayında emekli olacak. İgnatyev daha çok sıkı para politikaları ve enflasyonu tek haneli rakamlara indirme başarısı ile öne çıkıyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER