ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2014 Salı 10:48

Rusya karşı ambargoyu genişletti

Rusya karşı ambargoyu genişletti

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) 21 Ekim 2014’den itibaren geçerli olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinden hayvan yağı ile sığır ve domuz sakatatı ithalatını yasakladı.


Yasağın geçici süre ile uygulamada olacağını kaydeden ajans, “Sığır ve domuz sakatatı, et ve et sakatatından üretilen ürünler, sığır yağı, domuz yağı ve kanatlı hayvan yağlarının Rusya’ya girişleri 21 Ekim’den itibaren geçici süre ile durduruldu.” açıklaması yaptı.

Ukrayna krizi nedeni ile yaptırım uygulayan Batılı ülkelerden Rusya gıda alımını durdurmuştu. Rusya 6 Ağustos’tan bu yana Avrupa’dan yaş meyve ve sebze, süt ve süt ürünleri ve diğer hazır gıda ithalatı yapmıyor.

Rusya’nın ambargosunun AB ülkelerine 2014 için doğrudan maliyetinin 6,4 milyar dolar olacağı ifade ediliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a göre ise yaptırımların dolaylı maliyeti iki yıllık sürede 90 milyar avroyu bulacak.

Rusya devlet şirketlerinin otomobil, ağır ekipman ve diğer malzeme alımlarının da Batılı ülkelerden yapılmaması konusunda çalışma yaptığı belirtiliyor.

Ukrayna krizinin dışında dış politikada boyun eğdirmek için yaptırım uygulandığını düşünen Moskova, yaptırımların kaldırılması konusunda hiçbir ülkeden talepte bulunmayacaklarını açıkladı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER