ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 14:17

Rus kadınlar akın etti!

Rus kadınlar akın etti!

Özyeğin’in bankası Rusya’da 3 milyon müşteriye ulaştı.


Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in bankası Credit Europe Bank Rusya Genel Müdürü Haluk Aydınoğlu, 2012 yılının Rusya banka piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2013 hedeflerinin yüzde 20 büyümek olduğunu ifade eden Aydınoğlu, IKEA ve Auchan ile yeni banka çalışmalarının 2013’te tamamlanacağını söyledi.

Moskova’da Inter Continental Moscow Tverskaya Oteli’nde Aydınoğlu’nun düzenlediği sunuma banka sektöründe çalışan 200’e yakın uzman ve yetkililer katıldı. Rus gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Aydınoğlu, “Credit Europe Bank Rusya piyasasında 15 yıldan fazladır ki faaliyet gösteriyor. Bankamız dinamik şekilde gelişerek büyüyor. Bankamız 1987’de kurulan Uluslar arası Grup FIBA’nın bünyesinde. FIBA, Türkiye, Rusya, Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, Romanya, Çin, Dubai, Ukrayna ve Malta’nın finans ve finans dışı piyasasının birçok alanında kendi faaliyetlerini artırıyor. Bankamızın 2012’de net geliri 2,8 milyar rubleye ulaştı. Hisselerimiz 97,9 milyar rubleden 117,7 milyar rubleye kadar (yüzde 20,2) arttı. Toplam kredi portföyümüz 80,6 milyar rubleden 102,5 milyar rubleye kadar (yüzde 27,1) büyüdü. Bankamızın yeterli sermayesi yüzde 18,2’den yüzde 23,3’e kadar artış gösterdi. Bu da bankamızın bugün en yüksek göstergesi. Birinci düzeyli sermayemiz 2012’de 16,1 milyar rubleden 17,8 milyar rubleye kadar arttı. 1. ve 2. düzeyli sermayemiz 31 Aralık’ta 25,2 milyar ruble olarak piyasayı kapattı. Bankamızdaki müşterilerimizin parası 33,9 milyar rubleden 37,4 milyar rubleye kadar (yüzde 10) arttı.” dedi.

Rusya’nın ilk 15 bankasına, kredi sağlama açısından ise ilk 5’e girmeyi başardıklarını kaydeden Credit Europe Bank Rusya Genel Müdürü, “Bugün IKEA, AUCHAN, METRO CASH Carry, MEGA, Leroy Merlin gibi mağaza zincirlerinin operasyon ortağıyız. Rusya’da 7 saat dilimindeki 124 şube olarak 53 kentte faaliyet gösteriyor ve 5 binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz. Korporatif (kurumsal) müşteri sayımız bin 500’den fazla. Küçük ve orta ölçekli işletme müşteri sayımız 17 bin ve bireysel müşterimiz 3 milyondan fazla.” değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Aydınoğlu, “Her alanda çalışmak yerine tecrübe edindiğimiz alanda çalışmayı tercih ederiz, başarıyı da böyle sağlarız. 2013 yılında kredi konusunda kolaylaştırma politikaları üzerinde yoğunlaşacağız. Servis hizmet düzeyini artıracağız. Marka olarak müşterilerimizin güvenini kazanmak önceliğimiz. Kredi konusunda agresif ve daha ucuz faizler bizim banka felsefemizden uzak.” dedi.

IKEA ve Auchan’la ortak banka kurulmasıyla ilgili soru üzerine Aydınoğlu, “Bunun için anlaşma sağladık. Onlar bizim eski ortağımız. Bankanın ön izni Rusya Merkez Bankası’ndan alındı. Önce korporatif (kurumsal) müşterilere hizmet edecek bu bankalar belli bir deneyimin ardından diğer kategorideki müşterilere de hizmet verecek. Yeni iki banka için sürecin 2013’de tamamlanacağına inanıyoruz. IKEA ve Auchan müşteri potansiyelleri ile pazar payımızı artıracağız. Benzer şekilde otomobil kurumlarıyla ortak banka kurmayı planlıyoruz. Biz bu sürece adım adım gidiyoruz. Ani bir sıçrayıştan yana değiliz.” yanıtını verdi.

Ukrayna piyasasından çıktığı yönündeki haberleri kısmen doğrulayan Aydınoğlu, “Banka ruhsatımız kalacak. Orada küçük oyuncu olarak kalmaya devam edeceğiz.” dedi.

2013’de gelirlerinin yüzde 20 artacağına inandıklarını belirten Aydınoğlu, kredi konusunda sıkı kurallarının olduğunu vurgulayarak, “Benim onayım olmadan bankada kimse kredi veremez. Bizim sokaktaki müşteriye ihtiyacımız yok. Macera peşinde değiliz.” değerlendirmesinde bulundu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER