ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 13:42

Rus doğalgazı beklemede

Rus doğalgazı beklemede

Türkiye, enerji alalında atacağı hamlelerle maliyetleri azaltmayı amaçlıyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazına ilişkin fiyat görüşmelerinin Ermenek'te yaşanan maden kazası nedeniyle ertelendiğini bildirdi.

Hazar Strateji Enstitüsü'nün 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız,  Türkiye'nin 1 Ocak 2015 itibariyle fiyat revizyon hakkı olduğunu anımsatan Yıldız, Gazprom'un bu konuda yaptıkları hazırlıkları kendileriyle paylaşacağını, Rus tarafıyla önümüzdeki günlerde çeşitli toplantılarda bir araya geleceklerini söyledi.

Türkmen Gazı 

Türkmen gazının Türkiye'ye ulaşması konusundaki son duruma ilişkin soru üzerine Bakan Yıldız, Türkiye'nin Hazar'ın gerek kuzeyinden gerekse güneyinden gelebilecek Türkmen gazına talip olduğunu ifade etti. Özel sektör marifetiyle bu gazın Türkiye'ye gelmesinin iyi olacağını dile getiren Yıldız, ilerleyen ve son derece mükemmel bir noktaya giden Azerbaycan-Türkmenistan ilişkilerinin de bu yöndeki projelere önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Önümüzdeki dönemde yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımını mutlaka geliştireceklerini vurgulayan Bakan Yıldız, enerji verimliliği ve tasarrufundan Türkiye'nin 15 milyar lira civarında ekonomik kazanç elde etmesinin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER