ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Haziran 2013 Pazartesi 10:26

Reyhanlı esnafına kredi müjdesi

Reyhanlı esnafına kredi müjdesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Reyhanlı'daki terör saldırısında zarar gören esnafa KOSGEB tarafından 100 bin lira Acil Destek Kredisi verileceğini bildirdi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı terör saldırısında zarar gören KOBİ’ler ve esnaf-sanatkârlara, KOSGEB tarafından 100 bin lira Acil Destek Kredisi’nin verileceğini açıkladı.

Nihat Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen bombalı terör saldırısında 51 vatandaşın vefat ettiği 146 vatandaşın da yaralandığını hatırlatarak, saldırı nedeniyle Reyhanlı’daki 800’e yakın işletmenin de zarar gördüğünü bildirdi.

KOSGEB aracılığıyla, Hatay Reyhanlı’daki patlamalardan işyeri zarar gören 800’e yakın esnaf-sanatkar ile KOBİ’lere, 100 bin TL üst limitli kredi verileceği müjdesini veren Ergün, kredinin vadesinin 36 ay olduğu ilk 12 ayı ödemesiz, geri kalanı ise 3’er aylık eşit taksitler halinde ödemeli olacağını ifade etti.

    FAİZİN TAMAMINI KOSGEB KARŞILAYACAK

Bakan Ergün, “Kredinin faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Burada her bir işletme için kullandıracağımız 100 bin TL’lik kredinin azami faiz tutarı ise 18 bin TL’dir. Bu kapsamda, Reyhanlı’da işyeri zarar gören 800’e yakın esnaf-sanatkarlar ile KOBİ’lerin KOSGEB Veri Tabanı’na kaydını yaptırması, patlamada zarar gördüğünü ilgili resmi makamlardan belgelemesi ve banka tarafından da kredibil bulunması halinde işletme başına 100 bin TL kredi kullandırılacaktır. KOSGEB, Reyhanlı ilçesinde işyeri zarar gören esnaf-sanatkarlar ile KOBİ’lere yaklaşık olarak 80 milyon TL kredi kullandıracak olup; vereceği diğer desteklerle birlikte söz konusu miktarın 85 milyon TL olması planlanmaktadır.” dedi.

    KREDİ GARANTİ FONU DA DEVREDE OLACAK

Bankalardan kredi almakta teminat sıkıntısı yaşayan esnaf-sanatkarlar ile KOBİ’ler için Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF) de bu sürecin de devrede olacağına işaret eden Bakan Ergün,” Teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerimiz, diğer kredi faiz desteği modellerinde olduğu gibi bu modelde de KGF’den yararlanabileceklerdir. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmeler, anlaşma yapılan bankaların şubelerinden herhangi biri aracılığı ile başvuru yapabilecektir.” diye konuştu.

Krediden yararlanmak isteyen esnaf-sanatkarlarla KOBİ’lerin bir an önce KOSGEB Veri Tabanı’na kayıt yaptırıp bankalara başvurmaları gerekiyor. Başvurularla ilgili ayrıntılı bilgilere, KOSGEB’in resmi internet sayfası www.kosgeb.gov.tr adresinden ve 444 1 567 KOSGEB Çağrı Merkezi’nden ulaşılabilecek.

Acil Destek Kredisi Programı ile Reyhanlı’da yaşanan terör eylemleri nedeniyle işyerleri zarar gören esnaf-sanatkarlar ile KOBİ’lerin en kısa sürede toparlanması amaçlandı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER