ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 16:17

Portföy yönetim şirketi kuracak

Portföy yönetim şirketi kuracak

ALB Menkul Değerler, portföy şirketi kurmayı planlıyor.


Genel Müdür Metin Aytekin, sene sonuna kadar şirketin kuruluş izni için başvuracaklarını açıkladı. Aytekin, “Portföy yönetim şirketleri ağırlıklı olarak sabit getirili yatırımlara yönelmiş durumda. Bizim yapmak istediğimiz ise bir çok yatırım aracını kullanarak (opsiyonlar, türev araçlar, emtia ve borsalar) yine yatırımcıların risk algısına bağlı olarak dinamik bir portföy yönetimi yapmak.” dedi.

ALB Menkul Değerler, işlem hacmini artırıyor. Bu anlamda 2014 üçüncü çeyreğinde 116,3 milyar TL’yi yakalayan kurumun 2015 hedefi ise 480 milyar TL.

Sene sonunda, 22 milyon TL olan brüt kar hedeflerini yakalayacaklarını aktaran Aytekin, “2015'te karımızı yüzde 50 artırarak 33 milyon TL’ye, müşteri işlem hacmimizi ise 480 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. 80 olan çalışan sayımızın ise 100’e ulaşmasını planlıyoruz.” dedi.

2013'te Türkiye’de 5 trilyon TL işlem hacminin söz konusu olduğunu belirten Metin Aytekin, Türkiye’de Foreks piyasası hakkında şunları ifade etti:

“Bu sene işlem hacminin yüzde 30 artarak 6.5 trilyon TL’ye gelmesini bekliyoruz. 2015 işlem hacminin ise 8,5 trilyon TL olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin ilk 6 aylık verilerine göre Foreks piyasalarında, BİST+VIOP işlem hacminin 2.5 katından fazla işlem hacmi gerçekleştirildi. Bu piyasa derinleştikçe ve Foreksin bir riskten korunma aracı olarak kullanılması yaygınlaştıkça, dış şoklara karşı ekonomimiz daha dayanıklı hale gelecektir”.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER