ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2014 Cuma 13:30

Piyasalarda pozitif seyir hakim oldu

Piyasalarda pozitif seyir hakim oldu

Yurtiçi piyasalarda ocak ayı dış ticaret açığının beklentilerden üzerinde olmasının ardından pozitif bir seyir izliyor.


Yurtiçi piyasalar saat 10.00'da açıklanan ocak ayı dış ticaret açığının beklentilerden iyi gelmesinin ardından pozitif bir seyir izliyor.

TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı dış ticaret açığı, 7,3 milyar dolar olan piyasa beklentisinin altında 6,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Beklentilerden iyi gelen verinin ardından güne sınırlı alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yükselişi devam ediyor.

Güne 62.020 puandan başlayan endeks, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 62.500 puanı test ettikten sonra şu dakikalarda bu seviyenin hemen altında yatay bir seyir izliyor. Analistler, endeksin 62.500 direncini kırması durumunda pozitif havanın artabileceğini belirterek, öğleden sonra ABD'de açıklanacak verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

Döviz piyasasında Ukrayna ve Kırım'da yaşanan gerginliklerin yarattığı negatif görünüm devam etse de dolar/TL'nin 2,22 seviyelerinde dengelenmesi analistler tarafından olumlu olarak değerlendiriliyor. Dolar/TL'nin şu dakikalarda bankalararası piyasada 2,2170 desteğinin hemen üzerinde işlem gördüğüne değinen analistler, bu seviyenin aşağı yönlü kırılması durumunda dolar/TL'nin 2,21'in altına gerileyebileceğini tahmin ediyor.

Tahvil-bono piyasasında ise faizler küresel faizlere paralel olarak yatay seyrini devam ettiriyor. Dün günü yüzde 11,20 seviyesinden tamamlayan gösterge tahvilin bileşik faizi şu dakikalarda yüzde 11,10 seviyesinden işlem görüyor, 10 yıl vadeli tahvil faizi ise yüzde 10,54 seviyelerinde yatay bir seyir izliyor.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER