ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 12:30

"Piyasada ithal edilen hayvanlar var"

"Piyasada ithal edilen hayvanlar var"


AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, besiciye hayvan başına 300 lira et desteğinin verilmesinin, Kurban Bayramı'nda hayvan ithalatının yasaklanmasının, kaba yem ithalatı için sınır kapılarının açılmasının ve son olarak yürüttükleri çalışma ile hayvan kesim fiyatlarının 14 TL’den 15 TL’ye çıkartılmasının hükümetin hayvancılıkla ilgili aldığı önemli tedbirler olduğunu söyledi.

Milletvekili Kılıç, yürütülen bu çalışmalara ek olarak et ithalatında vergilerin yükseltildiğini ifade ederek, “Bu da bizim bölgedeki sıkıntıları çok iyi bildiğimizi gösteriyor ve ayrıca da bizleri mecburi bir gayrete de sevk ediyor. Bu fonlar uygulanınca da ithalat şu anda durdu. Ama bu durum çok hızlı bir şekilde insanımızın cebine tam olarak yansıyamadı. “dedi.

PİYASADA GEÇMİŞTE İTHAL EDİLEN HAYVANLAR VAR

Milletvekili Kılıç, piyasa daha önceden alınan ve elde kalan ithal hayvanların olduğuna da değinerek, “Şükürler olsun ki bu da bitme noktasında. Vatandaşımızın kurak geçen yazın ardından bu kez de ağır kış şartları yaşamakta olduğunu görüyoruz. Tarım Bakanlığımızın başka destekleriyle birlikte bu kışı rahat atlatırlarsa, yazında ithalatın durmuş olmasından dolayı hayvan fiyatlarında çok ciddi yükselişler bekliyoruz. Yani bu tedbirler, üreticinin çekmiş olduğu sıkıntıyı bir şekilde telafi edecek ama ne yazık ki şu anda her kes ciddi bir sıkıntı içerisindedir. Bunun farkındayız. Ciddi gayretler içindeyiz." diye konuştu.

HAYVAN PAZARLARINDA İNCELEMELER YAPILDI

Daha iki gün önce Tarım Bakanlığı'nın 4 üst düzey bürokratının genel müdürler de olmak üzere bölgeye geldiğini hatırlatan Milletvekili Kılıç, hayvancılık için pazarları dolaşarak sorunları yerinde gördüklerini ve döndüklerinde kendilerini tekrar istişareye çağırdıklarını bu çalışmanın bölgeye katkısının olacağını kaydetti.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER