ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 14:44

Paramız dışarıya gitmeyecek!

Paramız dışarıya gitmeyecek!

Dışa bağımlılığı azaltacak TÜBİTAK laboratuvarının temeli atıldı.


TÜBİTAK MAM'daki Ulusal Enerjik Malzemeler, Sentez ve Karakterizasyon Laboratuarı'nın temeli törenle atıldı

Türkiye, savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltacak önemli bir çalışmaya daha imza attı. Savunma sanayiine yönelik ekipman üretimi ve araştırması yapacak Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki TÜBİTAK MAM'a ait Ulusal Enerjik Malzemeler, Sentez ve Karakterizasyon Laboratuarı'nın temeli törenle atıldı. TÜBİTAK MAM tesislerinde gerçekleştirilen programa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Teknloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Ali Okur, İlyas Şeker, CHP Kocaeli Milletvekili doktor Mehmet Hilal Kaplan ile askeri ile ve sivil bürokratlar katıldı.

'CUMHURİYETİMİZİ GÜÇLENDİRMENİN AŞAMALARINDAN BİRİSİ'

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılındayız. Yarın onu kutlayacağız. Atatürk, benim en büyük eserim Cumhuriyet'tir der. O halde Atatürk'e hizmet etmek Mustafa Kemal'e hizmet etmekten geçer. İşte bugün temelini atacağımız tesis Cumhuriyetimizi güçlendirmenin, yarınlara taşımanın, ilelebet yaşatmanın en önemli aşamalarından birisidir." dedi.

'DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK'

Açılışta konuşan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ise "Bu yatırım Türkiye'nin savunmada dışa bağımlılığını azaltacak, kendi askeri kapasitesini yükseltecek, Türkiye'ye yönelik riskleri ve tehditleri bertaraf edecek hayırlı bir yatırımsa o zaman iki bakan gelir buradaki temel atma törenine katılır. Bu noktada ben bütün TÜBİTAK çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bakın, Tübitak, bilim ve teknolojide Türkiye'nin amiral gemisidir. Daha düne kadar gıptayla izlediğimiz pekçok projeyi biz TÜBİTAK olarak hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

'ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA ÜRETİM YAPILACAK'

TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ise "Bugün burada hayata geçirilecek tesis sadece Türkiye'nin ihtiyacını gidermekle kalmamakta. Aynı zamanda çevreci bir özelliği de sahiptir." diye konuştu.

TÜBİTAK MAM sınırları içinde kurulan tesisin toplam maliyeti 20 milyon TL olarak açıklandı. Tesisin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER