ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2014 Çarşamba 13:58

Pancar OSB'de 30 fabrikanın inşaatı

Pancar OSBde 30 fabrikanın inşaatı

İzmir şehir merkezine en yakın sanayi bölgelerinden biri olan Pancar Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcıların ilgi odağı oldu.


İzmir şehir merkezine en yakın sanayi bölgelerinden biri olan Pancar Organize Sanayi Bölgesi (POSB), yatırımcıların ilgi odağı oldu. Yoğun ilgiden dolayı ikinci etabının da altyapı yatırımlarına kısa bir süre önce başlanırken halen sekiz fabrikanın üretim yaptığı, dördünün de kısa süre içinde başlayacağı bölgede 100’e yakın fabrika faaliyet gösterecek.

İkinci etap altyapı çalışmalarını bir yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade eden POSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, yatırımcılarının bölgelerine büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Şairoğlu, “Geçen yıl bölgemize dahil edilen 355 bin metrekarelik ikinci kısımda altyapı inşaatına başlandı. Dört yıl kadar önce temelini attığımız bölgemizde birinci etap neredeyse doldu, 30 tesisin inşaatı sürüyor. Buradaki 69 parselden sadece birkaç tanesi yatırımcı bekliyor. İkinci etaptaki parsellerin satışı ile ilgili olarak da yerli ve yabancı firma temsilcileriyle görüşmelerimiz sürüyor. Altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından bu bölgede de firmalar tesislerini kurmaya başlayacak. Bölgeye en çok makine ve yedek parça firmaları ilgi gösteriyor. Bunun yanında ambalaj sektörü ile ağaç ve ahşap sanayisi, deri, madeni yapı elemanları, gıda, demir çelik ve döküm, plastik, otomotiv yan sanayi, tekstil ve kimya ise diğer yatırımcı sektörlerimizi oluşturuyor.” dedi.

POSB’nin Adnan Menderes Havalimanı’na 18, Alsancak Limanı’na 30, şehir merkezine 33 kilometre mesafede olduğunu belirten Şairoğlu, “Konum olarak da ulaşım açısından şu an en elverişli OSB’ler arasındayız. Halihazırda bölgemize, İzmir-Aydın devlet yolunun Ayrancılar kesiminden ulaşılıyor. İzmir-Aydın otoyoluna bağlantı yolumuz yapılacak. Bu konuda Karayolları ile anlaşma sağladık.” şeklinde konuştu. Enerjiyle ilgili herhangi bir sıkıntıları bulunmadığını da dile getirerek, “Doğalgaz bölgeye ulaşmış vaziyette. Pancar’ın köy merkezinde, İzmir banliyö hattı İZBAN’ın istasyonu var. Burası bölgemize 2,5 kilometre uzaklıkta. Asıl önemli olan, bu istasyonda yükleme boşaltma rampası da var, yani bir konteyneri oraya kadar götürüp vagona koyabilirsiniz. Bunu yaptığınızda da o yük, Devlet Demiryolları sistemi içinde limanlara, hattâ Almanya’ya kadar ulaşabilir. Bu bizim için önemli bir şans.” dedi.

Önümüzdeki dönemde altyapı ve üstyapı yatırımlarının süreceği bilgisini de veren Hüseyin Şairoğlu, “Bölge ana giriş ve çevresi ile karayolu cephesini düzenleyeceğiz. Arıtma tesisi inşaatını yapıp koruma bantları düzenleme ve ağaçlandırma işlerini, sıcak su dağıtım şebekesini yapacağız, konferans ve toplantı binası kuracağız. İtfaiye merkezi ve araç alımı, sağlık merkezi inşaatı, idari ve sosyal alanların planlanması ve düzenlenmesi işleri de projelerimiz arasında. Bunlara kısa süre içinde başlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER