ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2013 Salı 16:45

Otokar İETT’nin 900 otobüs siparişini üretti

Otokar İETTnin 900 otobüs siparişini üretti


Sakarya’da üretim yapan Otokar, solo tip otobüs ihalesi kapsamında İETT tarafından sözleşmeye bağlanıp sipariş edilen 148 milyon Avro tutarındaki 900 adet Otokar KENT otobüsün üretimini tamamladı. 900'nücü son otobüs için Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında banttan otobüsün çıkış töreni düzenlendi.

Törene Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’ün katılımıyla düzenlenen törene İETT Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Hasan İçen, İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ’ın yanısıra Otokar ve İETT yetkilileri ile Otokar çalışanları katıldı.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç törende yaptığı konuşmada, İstanbul’un modernleşen ulaşım sistemine katkıda bulundukları için gururlu olduklarını söyledi. Görgüç, “Bu ihaleyi kazandığımızda hepimiz büyük bir heyecan duymuş ve aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk altına da girdiğimizin farkına varmıştık. Bu bilinçle, her işçimiz ve her mühendisimiz bu projede zevkle ve istekle çalıştı. Bugün İETT gibi köklü bir kurum aracılığıyla kendi tasarımımız ve üretimimiz olan araçlarımızı İstanbul yollarında görmek bize büyük mutluluk veriyor. 17 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’un modern taşımacılık için attığı adımlara Otokar olarak eşlik etmekten büyük gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

İETT bünyesinde araç temininin yanı sıra yedek parça ve bakım hizmetlerini de içeren yeni sistemin çok verimli bir şekilde çalıştığını belirten Görgüç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurulan sistem ile işletme maliyetlerinin azalmasını sağladık. Araçlarımızın servise verilme oranı periyodik bakımlar dahil tutulduğunda bile yüzde 99,58 düzeyinde gerçekleşiyor. Yani KENT otobüsleri hiç bir aksama yaşamadan her gün servislerine düzenli olarak çıkıyor, vatandaşlara hizmetine kesintisiz devam ediyorlar.”

IETT bünyesinde hizmet veren otobüslerin ülkemizin yerli araç ihracat potansiyeline de katkı sağladığını belirten Görgüç sözlerini şunları kaydetti: “İstanbul gibi bir metropolde hizmet vermek tüm yerli üreticiler için büyük bir referans oluyor. Türk firmalarının yurtdışındaki rekabet gücünü de artırıyor. İETT üst yönetimine bize bu fırsatı verdiği ve bizlere olan güveni için teşekkür ediyorum. Bu projenin de başarı ile sürmesinde emeği ve katkısı olan tüm Otokarlılara ayrıca İETT garaj sorumlu ve çalışanlarına da buradan teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.”

Avrupa’nın en önemli otobüs yarışmalarından biri olan “European Bus&Coach Week”te Jüri Özel Ödülüne, Türkiye’de "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülen KENT otobüsü, İstanbul’un yanı sıra İzmir, Ankara, Bursa, Sakarya, Malatya, Karaman, Samsun gibi Türkiye’nin önde gelen şehirlerinde ve Avrupa’da kullanılıyor.

İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ da aracın tasarımını birlikte yaptıklarını belirterek otobüsün beklentilerini karşıladığını kaydetti. Karadağ, aracın engellilerinde kolaylıkla yararlanabileceği donanıma sahip olduğunu vurguladı.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER