ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2014 Çarşamba 14:22

Orta vadeli hedeflerin gerçekleşmesi

Orta vadeli hedeflerin gerçekleşmesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kasım ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili, "enflasyonun hız kestiğinin" söylenebileceğini belirtti.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kasım ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili, "enflasyonun hız kestiğinin" söylenebileceğini belirterek, "Bütün rakamlar 2015'in enflasyonla mücadelede 2014'e göre daha iyi bir yıl olacağını gösteriyor. Orta vadedeki hedefe yaklaşacağız" dedi.

Bakü'de düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Bilim ve Teknoloji Bakanları Toplantısı sonrasında, kasım ayı enflasyon rakamlarını basın mensuplarına değerlendirdi.

Rakamların, "orta vadedeki hedeflerin gerçekleştirildiğini gösterdiğini" ifade eden Işık şöyle konuştu:

"(Enflasyon hız kesti) diyebiliriz. Açıklanan rakamlar bu yönde. Özellikle yurtiçi üretici fiyatlarındaki düşüş, önümüzdeki aylarda tüketici fiyatlarının da aşağı doğru düşeceğini gösteriyor. 2014, enflasyon açısından başarılı bir yıl olmadı. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı 17-25 Aralık süreci ve bunun oluşturduğu kur artışları, Fed kaynaklı dalgalanma ile birleşince enflasyona ciddi bir yük bindirdi. Bu arada bu yılki kuraklıktan dolayı gıda fiyatlarındaki artış ilave yük bindirince enflasyonla mücadelede 2014 zor bir yıl oldu. Ama bütün rakamlar, 2015'in enflasyonla mücadelede 2014'e göre daha iyi bir yıl olacağını gösteriyor. Orta vadedeki hedefe yaklaşacağız."

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER