ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2014 Pazar 12:21

Ordu'dan Çin'e fındık ve fındık yağı ihracatı başlıyor

Ordudan Çine fındık ve fındık yağı ihracatı başlıyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çin'in en büyük holdinglerinden birisi olan Beijing Enternational şirketinin, Ordu'dan fındık ve fındık yağı ithal etmek istediğini söyledi.


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çin'in en büyük holdinglerinden birisi olan Beijing Enternational şirketinin, Ordu'dan fındık ve fındık yağı ithal etmek istediğini söyledi. Balkanlıoğlu, Çinli şirketin Ordu'daki firmalarla anlaşma yapmak üzere Çin'den bir heyetin kente geldiğini bildirdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'da fındık işleyen ve fındık yağı üreten firmalarla ticari anlaşma yapmak üzere kente gelen Beijing Enternational Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tang Lı Yıng, Başkan Yardımcısı Maria Sau Kuen ve Ordu'da Çin'e ihracat yapacak olan işadamlarıyla yemekte bir araya geldi. Çin'den gelen fındık ve fındık yağı alacak Çinli heyeti Ordulu işadamları ile bir araya getirmek için yemek veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, ekonomisi gittikçe gelişen, büyüyen iki ülkenin işbirliği yapmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Çin'den Ordu'ya gelen heyetin Ordu ekonomisini önemsediğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, şöyle dedi:
"Çin'den gelen heyet, Ordu ekonomisi açısından son derece önemlidir. Gelen misafirlerimizin, Çin'de büyük holding sahipleri olduğunu öğrendim. İçlerinde, geçmişte Çin hükümetinde Ekonomi Bakan Yardımcılığı yapmış bir hanımefendi de var. Bu misafirlerimiz kısmet olursa önümüzdeki dönemlerde Ordu'dan fındık ve fındık yağı ithal etmek istiyorlar. Çin'in devasa nüfusu ve ihtiyacı göz önüne alındığında Çin'e fındık ve fındık yağı ihraç etmemiz, Ordu ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir."

Çin ile kurulacak ticari köprünün fındık ve fındık yağının daha iyi değer kazanmasını sağlayacağını anlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Fındığı doğrudan ihraç ettiğimiz gibi, ihracatçı firmalar üreticilerimizde alıp dışarıya ihraç ediyorlar. Halbuki Çin ile kurulacak bu şekildeki ticari köprü, inşallah fındığımızı ve fındık yağımızın daha iyi pazarlanmasına imkan sağlayacaktır. Fındığımız son derece kaliteli. Fındık yağı konusunda da iddialıyız. Fındık yağı sağlığa da iyi geliyor, kalbi koruyor. Çin'de de sağlığına dikkat eden, gelir düzeyi yüksek bir kesim var. İnşallah Çin'e önemli miktarda fındık ve fındık yağı ihraç edeceğiz. Bu bir başlangıç olur ve başka firmalarda gelir."

Çin heyeti ayrıca Ordu'daki fındık yağı fabrikası ve fındık entegre tesislerinde yaptığı incelemeler sonunda fındık ve fındık yağı ithal etmek üzere 2 firma ile prensipte anlaştı.









KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER