ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Eylül 2017 Pazartesi 17:43

New York borsası haftaya yükselişle başladı

New York borsası haftaya yükselişle başladı

New York borsası, haftaya yükselişle başladı.


New York borsası, haftaya yükselişle başladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,28 artışla 22.329,91 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0,11 kazançla 2.502,51 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 0,20 primle 6.461,20 puana yükseldi.

Piyasalar, yeni haftada ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararlara odaklandı.

FOMC'nin yarın başlayacak ve 2 gün sürecek toplantısından çıkacak kararlar ve sonrasında Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Son dönemde açıklanan makroekonomik veriler ve kasırgaların ekonomiye olumsuz etkileri nedeniyle Fed'in eylül ve kasım ayı toplantılarında faizleri sabit tutacağı beklentisi yüzde 98 seviyelerine çıkarken, aralık ayında faiz artırım beklentisi de yüzde 46'ya geriledi.

Analistler, Fed'in, temmuz ayındaki toplantısının karar metninde, bilanço küçültmeyle ilgili olarak "bu yıl" ifadesini "görece yakın zamanda" şeklinde değiştirdiğini anımsatarak, bu haftaki toplantının karar metnindeki ifadeler ve Yellen'ın vereceği ipuçlarının takip edileceğini bildirdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER