ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2014 Cuma 09:50

Modacıların gözü kulağı İzmir'de olacak

Modacıların gözü kulağı İzmirde olacak


Hazır giyim ve moda sektörünün dünyada önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve bu yıl 22. yılını kutlayan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) öncülüğünde, 2007 yılından bu yana İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, bu yıl da modacıların gözünün İzmir'e çevrilmesini sağlayacak. 22 Ocak 2014 tarihinde kapılarını açacak ve 25 Ocak'a kadar sürecek fuar, İzmirlilere moda ziyafeti yaşatırken Türkiye'nin ve dünyanın çok farklı noktalarından gelecek ziyaretçiler ve alım heyetleri de sektöre ve şehre para kazandıracak. Bu yıl fuarda 153 yerli ve 21 yabancı firma stant açarak ürünlerini sergilerken 20 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

İZFAŞ'ın organizasyonu ve destekleriyle bu yıl fuarlarını İzmir'de sekizinci defa açmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, ilgi gösteren ve katılan firmalara teşekkür etti. 2007 yılında dernekleri öncülüğünde başlayan fuarın, her geçen yıl kendini geliştirerek bugünlere geldiğini ve artık alanın kendilerine yetmediğini söyleyerek, “Fuarımız, Avrupa'nın en büyüğü olma özelliğine sahip. Firmalar, fuarımızda yeni tasarımlarını ve ürünlerini sergileyecekler. Fuara bu yıl da ilgi çok büyüktü. Biz çok seçici davranarak firmaları fuara kabul ettik. Birçok firmayı, yer yokluğu nedeniyle ne yazık ki geri çevirmek zorunda kaldık. Önümüzdeki yıl yeni fuar alanının hizmete girmesiyle fuarımızı daha da büyüterek, en iyi fuarı gerçekleştireceğiz. İzmir'in adını moda alanında da dünyaya duyurmak için birçok yeni etkinliğe imza atmak istiyoruz.” dedi.

FUARA YOĞUN ALIM HEYETİ İLGİSİ

Fuara başta İtalya olmak üzere Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden alım heyetlerinin geleceğini belirten EGSD Başkanı Özden, İZFAŞ'ın saha çalışmaları sonucunda büyüyen pazarlar olarak bilinen Rusya, Orta Asya Türk cumhuriyetleri ve İran'dan da heyetler beklediklerini kaydetti. Ekonomi Bakanlığı Alım Heyeti Programı kapsamında ise Almanya, Avusturya, Polonya, Belçika ve Hollanda'dan alım heyetleri geleceğini açıklayan Mukadder Özden, “Fuarda gala, tasarım yarışması ödül töreni, solo defileler başta olmak üzere birçok etkinlik yapacağız. Bu yıl fuara 20 bin ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Bu yıl fuar ilk kez, Türkiye’nin Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı tek gelinlik fuarı olarak düzenlenecek. Bu sayede fuarımıza ilginin daha da artacağını düşünüyoruz. Fuarımız, 21 Ocak tarihinde Raisa-Vanessa Sasaon kardeşlerin gala defilesiyle başlayacak. Açılış töreninin yapılacağı 22 Ocak tarihinde de 5. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda final elemesine kalan gelinlikler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak ve ödül töreni yapılacak.” şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER