ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2014 Salı 14:50

Mobil bankacılık çalışmalarıyla dünyanın en iyisi seçildi

Mobil bankacılık çalışmalarıyla dünyanın en iyisi seçildi

Garanti Bankası, mobil bankacılık çalışmalarıyla global pazar ve Avrupa pazarında 'sektör birincisi' oldu.


Garanti Bankası, mobil bankacılık çalışmalarıyla global pazar ve Avrupa pazarında 'sektör birincisi' oldu. Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Forrester Research'ün Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İspanya, Türkiye, İngiltere ve ABD'de faliyet gösteren 32 büyük bankanın sunduğu mobil bankacılık hizmetlerinin işlevselliğini değerlendirmek amacıyla yaptığı araştırmada, Garanti Bankası en yüksek puanı aldı.

Raporda Garanti’nin, mobil bankacılık kanalları aracılığıyla; para transferi, fatura ödemesi, P2P ödemeleri, satış noktası ödemeleri, sesle yönlendirme, içeriksel pazarlama, mobil cüzdan ve ürün arama fonksiyonu gibi yeni nesil hizmetler sunduğu belirtildi. Hesap bilgileri, işlem fonksiyonelliği ve farklı mobil platformların desteklenmesi gibi kriterleri içeren araştırmanın raporunda; değerlendirilen bankaların en iyi hizmet verdiği alanlar ve geliştirilebilecek yönleriyle ilgili öneriler paylaşıldı.

Konu hakkında bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde akıllı telefon ve mobil internet kullanımı hızla artmaya devam ediyor, buna paralel olarak 13,2 milyon internet, 4,9 milyon mobil bankacılık aktif kullanıcısı bulunuyor. Son yıllarda Garanti olarak bizim de mobildeki yatırımlarımız artarak devam ediyor. İnternet bankacılığında 2,7 milyon aktif kullanıcı ve finansal işlemlerde yüzde 24’lük pazar payıyla yakaladığımız başarıyı, mobilde kısa sürede elde ettiğimiz 1,4 milyon kullanıcı ve yüzde 32 pazar payıyla devam ettirdik. Bugün internette yer alan 500’ün üzerinde işlemin 100’den fazlasını mobile taşımış durumdayız. Rakamlara baktığımızda, bu 100 işlemin, bankamızda yapılan toplam işlem sayısının yüzde 99’unu karşıladığını görüyoruz. Mobili yalnızca bireysel değil, kurumsal müşterilerimiz de bankacılık işlemleri için yoğun olarak kullanıyor. Kurumsal iOS ve Android’de bulunan Kurumsal Cep Şubesi’nden 25 binin üzerinde firma faydalanıyor. Uygulama sayesinde kurumsal müşterilerimiz, her an her yerde onay gibi kritik işlemleri yapmaya devam edebiliyor."
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER