ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 16:40

Mısırlı Bakan'dan yatırım çağrısı


Türk ve Arap Ekonomi Forumuna katılan Mısır Yatırım Bakanı Usame Saleh, Türk işadamlarını Mısır’da yatırım yapma çağrısında bulundu. Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden konuk bakan Saleh, "Türk işadamları, Mısır’daki dev yatırımların lokomotifi olsun." çağrısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen Türk ve Arap Ekonomi Formu İstanbul’da toplandı. Programa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Odalar Borsalar Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Muhammed ve Mısır Yatırım Bakanı Usame Salih katıldı.

Programda konuşan Mısırlı Bakan Salih, Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkiler yakın zamanda çok büyük gelişmeler yaşadığını ifade ederek, 2013 yılında iki ülke arasnıdaki tiaret hacminin giderek arttığını söyledi.
Yeni dönemde Mısır’ın siyasi ve demokratikleşme alanında önemli bir mesafe aldığını ifade eden Mısırlı bakan, “Mısır siyasi ve demokrasini geliştirme yoluna girmiştir. Yeni parlamenter sistem konusunda önemli bir adım atmıştır. Ekonomik reformlara çok önem vermekteyiz. Serbest piyasa için çalışmalarımız devam ediyor. Mısır özel sektör yatırımları 50 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir.” dedi.

Mali planda yıllık yüzde 7 büyümeyi öngördüklerini ifade eden Salih, “Mısırda yeni projeler çok uluslu şirketler tarafından hayata geçirilmiştir. Mısır borsası itibariyle İstanbul borsasından sonra bölgede en çok büyüyen borsa olmuştur. Yabancı yatırımcıların 127 milyar Mısır Paundu seviyesinde olması amaçlanıyor. Yatırımcılara her türlü yardımı yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu. Doğal kaynaklar ve insan sermeyesi açısından önemli bir ülke olduklarını ifade eden Mısırlı bakan, “Biz Türk ve Arap yatırımcıların Mısır’daki mega projelerin lokomotifi olmalarını arzu ediyoruz. Türk yatırımcıların Afrika’ya ve diğer bölge ülkelerine geçişte önemli bir yol olabiliriz.” diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER