ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2014 Pazar 09:04

Mısıra acı kattı, İngiltere’ye sattı

Mısıra acı kattı, İngiltereye sattı

Bursalı girişimci Kadir Yılmaz, ürettiği acılı mısırı dünyaya satıyor.


Çikolatalı ve çilekli patlamış mısır da üreten başarılı girişimci, meyve şurubu kullanarak çilekli, böğürtlenli, muzlu ve limonlu pamuk şekerini özel plastik ambalajda pazarlıyor. Kadir Yılmaz, hem ağızda yerken patlayan pamuk şeker çeşitleri hem acılı, muzlu, limonlu çeşitleri bulunan patlamış mısır için de patent aldı.

Pamuk şekeri sektörüne 2004 yılında girdiğini anlatan Kadir Yılmaz, keşfettiği ürünleri 'Şeker dünyası' markasıyla aldığı patentle koruma altına almış. Şirketin Genel Müdürü Kadir Yılmaz yaptığı çalışmaları şöyle anlatıyor: "Önce küçük bir pamuk şekeri arabasıyla seyyar olarak sektöre girdim. Renklendirici olarak herkesin kullandığı kimyasal renklendiricileri kullanıyorduk. Ancak bir baktık ki; insanlar bu işte hata yapıyor. Özellikle seyyar satıcıların bu işi yapmaması gerektiğine inandık, onların yaptığı çok hatalar var. En iyisini nasıl yaparız diye araştırma yaptık, zaman içerisinde meyve şuruplarını keşfettik. İşe çok kısıtlı imkanlarla başladık. Hatta 5 kilo emanet şekerle işe başladık. 5 kilo şekeri paraya dönüştürüp yerine koyduk. Biraz da ar-ge çalışması için para biriktirirken şimdi dünya genelinde pazarlar bulduk. İngiltere'ye, Libya'ya ihracat yapmaya başladık. Dev firmalara ürün vermeye başladık. Raf ömrünü hiçbir kimyasal ve katkı maddesi koymadan bir yıla kadar uzattık. Tüm müşterilerimiz ürünlerimizden çok memnun kalıyorlar. Her geçen gün talep artıyor."

Pamuk şekerinin çilekli, böğürtlenli, limonlu, ekşi, tatlı, naneli, muzlu çeşitlerinin olduğuna anlatan Yılmaz, ilk kez patlayan pamuk şekerini de kendilerinin ürettiğini kaydetti. Yılmaz, şöyle konuştu: "Tüm ürünlerimizi meyve şuruplarıyla elde ediyoruz, yapay kimyasal bir madde kullanmıyoruz. Belirli bir mesafe aldıktan sonra yeniliklerin bizi daha ileriye taşıdığını gördük. Özellikle panayırlarda pamuk şekerinin yanında mısır soruyorlardı. Klasik mısırdan ziyade değişik mısır yapmak için kolları sıvadık. Şekerli, renkli mısırlar yapmak için çalışma yaptık. Şekerli mısırda başarıyı yakaladık. Meyveli, karamelli mısır yaptık ve sonunda acılı, yoğurt çeşnili mısır ürettik. Bir süre sonra daha da ileriye giderek sürpriz olacak şeni çeşitleri üreteceğiz. Söylemek istemiyorum, çünkü hemen taklit ediyorlar. Cipslere göre mısırın daha sağlıklı olduğunu müşteriler bize söylüyor. Çünkü yağ oranı çok az, yediğiniz zaman elinize yağ bulaşmıyor. Mısırın kendisini olduğu için lif özü çok fazla, dolayısıyla insan vücuduna yararlı, diğerleri undan ve nişasta türevlerinden yapıldığı için çok sağlıklı bulunmuyor."

Kadir Yılmaz, halen Türkiye'nin dev market zincirleri vasıtasıyla tüketiciye ulaşan patlamış mısır ve pamuklu şeker çeşitlerini İngiltere ve Libya gibi birçok ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. Acılı mısırın tadına bakan vatandaşlar da hayatlarında ilk kez yedikleri mısır karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.




























KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER