ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mart 2014 Pazar 21:36

Mersin’in Tantunisi Moskova’nın tarihi Arbat Caddesi’nde

Mersinin Tantunisi Moskovanın tarihi Arbat Caddesinde


Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk Mutfağı’nın leziz yemekleri müşterileri ile buluşuyor. Her yıl 4 milyonun üzerinde Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi Rusya halkının Türk mutfağına ilgisini artırıyor. Mersin’in Tantunisi de başkent Moskova’nın tarihi Arbat Caddesi’nde hizmet vermeye başladı.

Genç girişimci Mustafa Uğur, Rusya vatandaşı ortağı Muhammed Oskanov’la birlikte Tantuni Organic Rolls’un açılışını gerçekleştirdi. Helal ve taze ürünlerle yüksek kaliteyi makul fiyata verdiğini belirten Uğur, “Ürünlerimiz organik. Et ve tavuklarımız helal kesim. Bir de dondurulmuş ürün kullanmıyoruz. Her gün taze ürünler hazırlıyoruz. Lezzetini beğenmeyenden ücret almıyoruz.” dedi.

Yıl sonuna kadar başkent Moskova’da 10 şube açacaklarını ve Rusya için önemli bir zincir kuracaklarını ifade eden Türk girişimci, “Marka olacağız. Et ve tavuk tantuninin yanında diğer ürünlerimiz de var. Döner ve İskenderimiz en az Türkiye kadar lezzetli. Kasap köftemiz var. Çorba çeşitlerimiz ve gözlememiz de çok beğeniliyor. Yoğurtlu tantuni bize özel. Humus ve tatlı çeşitlerimiz var. Ustamız Süleyman Cengil Mersin’den geldi. 17 yıldır bu işi yapıyor. Fiyatlarımız çok makul. 150 ruble ile 350 ruble arasında değişiyor.” bilgisini verdi.

24 SAAT AÇIK OLACAK

Tarihi Arbat Caddesi’nin çok önemli bir merkez olduğunu va iki ay sonra dövme Maraş dondurmasını da getireceklerini ifade eden Uğur, “15 Nisan’dan itibaren 24 saat açık olacağız. Arbat’a gelen Türk turistleri ve Moskova’da yaşayan Türk vatandaşları ve dostlarımızı bekliyoruz. Fast-food tarzı Türkiye kalitesinde hizmet veriyoruz. Türkiye’de beğendikleri lezzetleri Rusların ayağına getirdik.” şeklinde konuştu.

SİPARİŞ VERİLEBİLİYOR

Tantuni Organic Rolls’un en büyük özelliklerinden biri de sipariş verilebiliyor olması. Tüm ürünler yaklaşık 45 dakika içinde hazırlanılarak adrese ulaştırılabiliyor.
















KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER