ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Nisan 2014 Çarşamba 11:42

Merkez Bankası'ndan çok önemli açıklama!

Merkez Bankasından çok önemli açıklama!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yıl sonu enflasyon hedefini yükselttiğini açıkladı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 6,6'dan yüzde 7,6'ya yükselttiklerini bildirdi.

Başkan Erdem Başçı, "Bizim izlediğimiz stratejiye göre burada ilave bir sıkılaştırma görmüyoruz. Eğer ilave bir sıkılaştırma ihtiyacı görürsek bunu likidite politikası ile yapmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki adımların ölçülü, kademeli faiz indirimleri şeklinde olması beklenebilir. Ancak bunu yaparken para politikasındaki sıkı duruşu koruyarak yapacağız" diye konuştu. 

Para politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı 2014 enflasyon hedefini yüzde 6,6’danzden 7,6’ya yükseltti.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın sunduğu yılın ikinci Enflasyon Raporu'nda, 2014 sonunda enflasyonun, orta noktası yüzde 7,6 olmak kaydıyla, yüzde 6,4 ile yüzde 8,8 arasında olacağı öngörüldü.

Başçı, "Enflasyon nisan ve mayıs'ta yükselmeye devam edecek. İlave bir sıkılaşma ihtiyacı görmüyoruz. Bundan sonraki adımlar faizlerde ölçülü indirimler olabilir; ama para politikasında sıkı duruşu koruyacağız. Bu adımları sıkı duruşu koruyarak atabiliriz" dedi.

Erdem Başçı daha önce de Mayıs ayında enflasyonun en yüksek seviyeyi görmesini ve sonra azalma trendine girmesini öngördüklerini söylemişti. 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER