ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 14:19

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

PPK Ağustos ayı toplantısından faiz indirimi kararı çıkmadı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) Ağustos ayı toplantısından faiz indirimi kararı çıkmadı. Merkez Bankası, yüzde 8.25 seviyesindeki bir hafta vadeli repo faizini değiştirmedi. Marjinal fonlama faizi ise yüzde 12’den yüzde 11.25’e indirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz kararını açıkladı. Buna göre Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını şöyle belirledi;

Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 12’den yüzde 11,25’e, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 11,5’ten yüzde 10,75’e indirildi, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı ise yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutuldu.

Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8,25 düzeyinde sabit tutuldu.

Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 oranında sabit tutuldu, borç verme faiz oranı ise yüzde 13,5’ten yüzde 12,75’e indirildi.

Açıklamada "Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyretmektedir. Bu gelişmelerle uyumlu olarak yurt içi özel kesim nihai

talebi ılımlı bir eğilim sergilemektedir" ifadelerine yer verildi.

(İHA)

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER