ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Aralık 2013 Pazartesi 08:13

Memura yeni yıl müjdesi

Memura yeni yıl müjdesi

Memurlar 12 yıl aradan sonra ellerinden alınan hizmeti tekrar kullanabilecek.


Memurlar 12 yıl önce kaldırılan servis hizmeti uygulamasına tekrar kavuşuyor. Hürriyet'in haberine göre, Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında görev yapan kamu görevlilerinin mesaiye geliş gidişlerinde yararlanacağı servis hizmeti 2 Ocak'ta resmen başlıyor.

"TEKRAR BAŞLAYACAK"

9 Ekim'de ihalesi yapılan personel servisi hizmetinin 2 Ocak'ta başlayacağını belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, IMF döneminde kaldırılan servis hizmetinin Toplu Sözleşme ile tekrar başlayacağını söyledi.

MEMURLAR İKİ TOPLU SÖZLEŞMEDEN KARLI ÇIKTI

2010 yılında yapılan Anayasa referandumu sonrasında memurların toplu sözleşme hakkı elde ettiğini belirten Tonbul, geçirilen iki toplu sözleşme dönemi ile memurların onlarca kazanım elde ettiğini söyledi. Memurların mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi bağlamında toplu sözleşme hakkının önemli olduğunu vurgulayan Tonbul, Toplu sözleşmede mutabık kalınan ve üzerinde çalışılmasına karar verilen konuların Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülerek karara bağlandığını, bu şekilde toplu sözleşme sürecinin devam ettirildiğini söyledi.

MASRAFLARI 200 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Tonbul şöyle devam etti: "Maliye, İçişleri, Enerji, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve bağlı kuruluşlarında çalışan on binlerce memur bu hizmetten yararlanacak. Özellikle de Büyükşehirlerde kamu görevlileri mesaiye geliş gidişlerde servis olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Çift araçla kuruma gidip gelen memurlarımızın ulaşım masrafı 200 liraya kadar çıkarken; tek araçla gelenlerin 100 lirayı buluyor. Dolayısıyla memurlarımız bu masraftan birkaç gün sonra kurtulacak. Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında başlayacak hizmetin taşrada da uygulamaya geçmesi için çalışma yapıyoruz."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER