ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 00:56

Mart ayı enflasyon verileri


Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, gıda fiyatlarındaki artışın enflasyonu tetiklediğini kaydederek, ''Rakamlar beklentilerin üzerinde ancak toparlanacak'' dedi.
     Değer, AA muhabirine Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Mart ayına ilişkin enflasyon verilerini değerlendirdi.
     Rakamların beklentilerin üzerinde olmasına rağmen toparlanacağı ifade eden Değer, piyasalardaki nakit akışında bir süredir yavaşlamanın söz konusu olduğunu söyledi. Değer, ''Her ne kadar bu durgunluğun giderilmesi için pek çok kalemde sezon indirimleri yapıldıysa da gıdada fiyatlar giderek arttı. Gıda kalemindeki yükselme, Mart ayı enflasyonunu beklentilerin üzerine çıkardı'' diye konuştu.
     Değer, Nisan ayında da benzer rakamlarla karşılaşılabileceğini, sonraki dönemlerde ise enflasyonun düşüş trendine geçeceğini düşündüklerini belirten Değer, piyasaların bu süreçte rahatlatılması gerektiğine dikkati çekti.
    
     ''Endişelenecek bir şey yok''
    
     Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu da Mart ayı enflasyon rakamlarında endişelenecek bir durum olmadığını ifade ederek, enflasyonun büyük oranda mevsimsel nedenlerle yüksek gerçekleştiğini ve önümüzdeki dönemde düşüş trendine geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.
     Allıoğlu, şunları kaydetti:
     ''Verilere göre enflasyonun yüksek çıkmasının nedeni gıda fiyatlarındaki yüksek artış. Gıda fiyatlarındaki bu artışa baktığımızda son 4 yılın en yüksek Mart ayı artışı olduğunu görüyoruz. Yıl sonu enflasyonunun da yüzde 7,5 seviyesinin altında kalacağını düşünüyoruz. Merkez Bankası'nın politikalarında da bir değişiklik olmayacağına, bu politikaların enflasyonu kontrol altında tutacağına inanıyoruz.''

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER