ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2014 Perşembe 18:47

Lufthansa'da grev derdi

Lufthansada grev derdi

Alman havayolu şirketi Lufthansa, yılın ilk 9 ayında 849 milyon avro kar ettiğini ancak pilotların grevleri sebebiyle 170 milyon avro kayba uğradığını açıkladı.


Alman havayolu şirketi Lufthansa, yılın ilk 9 ayında 849 milyon avro kar ettiğini ancak pilotların grevleri sebebiyle 170 milyon avro kayba uğradığını açıkladı. Alman havayolu şirketi Lufthansa'dan yapılan açıklamada, şirketin bu yılın 3. çeyreğinde 849 milyon avro kar ettiği, Alman Pilot Sendikası'na (VC) bağlı pilotların nisan ayından bu yana yaptıkları grevin maliyetinin ise 170 milyon avro olduğu belirtildi.

Trafik gelirleri 3. çeyrekte tekrar yükseldi

Açıklamada, şirketin zor bir 3. çeyrek geçirmesine ve pilotların grevlerine rağmen 2014 yılında hedeflenen 1 milyar avroluk faaliyet karı hedefine ulaşmada kendine güvendiği, bu hedefin 9 aylık sonuçlarla güçlendiği vurgulandı. Yolcu havayolu segmentinde, pilotların grevleri sebebiyle oluşan maliyetlerin ve gelir kayıplarının dokuz aylık operasyonel mali sonuçlarda etkisini ağırlıklı olarak hissettirdiği kaydedilen açıklamada, "Aşırı talep ve esnek tabanlı talebin kombinasyonu sayesinde trafik gelirleri 3. çeyrekte tekrar yükseldi" bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, söz konusu dönemde uçuş oranı yüzde 2,2 azalmasına rağmen şirketin 22,6 milyar avro toplam gelir elde ettiği ve bu gelirin önceki yıla oranla yüzde 0,6 azaldığı aktarıldı.

2015 yılı kar hedefi düşürüldü

Lufthansa Grubu havayollarının, 2015 yılı için planlanmış büyüme kapasitesini gelirlerindeki baskılar sebebiyle mevcut koltuk-kilometre bazında yüzde 5'ten yüzde 3'e indirdiği belirtilen açıklamada, 2015 yılı için karın bu yılki 1 milyar avroluk hedefin önemli ölçüde üstünde gelmesinin beklendiği de ifade edildi. Şirket daha önce 2015 yılında 2 milyar avro kar etmeyi planlıyordu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Spohr ise uzun vadede rekabetçi duruşu sürdürmek ve yedi stratejik eylem alanında programlarını uygulamak için gayretle çalıştıklarına dikkati çekti. Spohr, "Kalite, verimlilik ve yenilik bizim ana hedeflerimiz. Müşterilerimiz için kalite ve hizmete büyük yatırımlar yapıyoruz. Yeni büyüme fırsatları oluşturmak ve yeni müşteri gruplarına girmek için yeni yapılar ve yenilikçi iş modellerini benimsemek istiyoruz" ifadelerini de kullandı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER