ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Aralık 2017 Salı 11:38

Leblebi tozundan ekmek ürettiler

Leblebi tozundan ekmek ürettiler

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasınca tam buğday unu ve leblebi tozu karıştırılarak hazırlanan ve kuru üzüm ile tatlandırılan leblebili ekmek üretildi.


Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasınca tam buğday unu ve leblebi tozu karıştırılarak hazırlanan ve kuru üzüm ile tatlandırılan leblebili ekmek üretildi.

Çorum'un marka değeri olan sarı leblebi, kahvelisinden susamlısına, çikolatalısından baharatlısına kadar yaklaşık 30 çeşidi ile satışa sunuluyor. Daha önce kurabiyesi, helvası ve hatta kebabı yapılan leblebi, şimdi de ekmek üretiminde kullanıldı.

Çorum Belediyesince yaklaşık 5 ay önce kurulan halk ekmek fabrikası, kentin simgesi leblebiyi "leblebili ekmek" ile sofralara taşıdı. Halk ekmek büfelerinde 50 kuruştan satışa sunulan leblebili ekmek, vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yabacıoğlu, AA muhabirine, Çorum'a özgü bir lezzet üretme arayışına girince leblebili ekmeğe karar verdiklerini söyledi.

- "Hem sağlıklı hem de lezzetli bir ekmek ürettik"

Leblebinin, ekmeğin içerisinde kullanabilmek için bir çok deneme yaptıklarını dile getiren Yabacıoğlu, şunları kaydetti:

"Çorum'umuza özel bir ürünümüz olsun istedik ve leblebili ekmek üretmeye karar verdik. Leblebiyi ekmeğin içinde nasıl kullanabileceğimize dair birçok deneme yaptık. En sonunda belli miktarda leblebi tozu ve tam buğday ununu karıştırarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir ekmek ürettik. Leblebili ekmeğimizi tatlandırmak için içine biraz da kuru üzüm kattık. Böylelikle leblebili ekmeği üretmiş olduk."

Halkın leblebili ekmek talebinden memnun olduklarını vurgulayan Yabacıoğlu, "Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Yeni bir ürün olduğu için şu anda günlük bin leblebili ekmek üretiyoruz. Gelen talebe göre üretimimizi artıracağız. Çorum dışındaki hemşehrilerimiz de bizlere ulaşarak leblebili ekmek göndermemizi istiyorlar. Zamanla inşallah şehir dışına da leblebili ekmek göndermeye başlayacağız. Vatandaşlarımızın leblebili ekmeği günlük öğünlerin haricinde çocuklarının beslenme çantalarına koyduklarını ya da çayın yanında ikram ettiklerini görüyoruz."

- Tadanlar lezzetinden memnun

Kentin farklı noktalarındaki halk ekmek büfelerinden satılan leblebili ekmek, tüketiciler tarafından da beğenildi.

Semanur Çopur, tadını merak ederek satın aldığı leblebili ekmeği lezzetli bulduğunu belirterek, "İlk defa yiyorum ve çok beğendim. Sabahları poğaça yerine daha güzel olur. Tadı hoş, üzüm de güzel olmuş." dedi.

Cihan Kaçmaz da belediye tarafından halk ekmek fabrikasında üretilen leblebili ekmeği "başarılı" bulduğunu dile getirerek, "Pasta ve kurabiye tadında bir lezzeti var. Sabahları simit ya da poğaça yerine tercih edilebilecek ara öğünlerden biri olabilir. Bence başarılı olmuş." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER