ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mart 2017 Çarşamba 09:37

Küresel piyasalar Fed yetkililerinin açıklamalarına odaklandı

Küresel piyasalar Fed yetkililerinin açıklamalarına odaklandı

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ederken, yatırımcılar ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarını takip ediyor.


Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ederken, yatırımcılar ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarını takip ediyor.

Fed Başkanı Janet Yellen dünkü konuşmasında para politikasına değinmezken, Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, bu yıl bitmeden iki kez daha faiz artırılmasının uygun olacağını ifade etti. Fed yetkililerinin yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı adım ve açıklamalar piyasaların odak noktasında kalmaya devam ederken, dolar endeksi dün yüzde 0,55 yükseldi ve 100 seviyesinin hemen altında dengelendi. Dün Dow Jones ve S&P 500 endeksi yüzde 0,73, Nasdaq endeksi yüzde 0,60 yükseliş kaydetti.

Avrupa tarafında, İngiltere'nin Brexit sürecine ilişkin gelişmeler takip edilirken, pay piyasalarında alımların güçlendiği görüldü. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,28, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,57 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,68 değer kazandı. Bugün düşünce kuruluşu Civitas'ın, Brexit’in İngiliz ekonomisi üzerindeki olası etkilerine ilişkin raporunun takip edileceğini ifade eden analistler, dünkü düşüşe karşın avro/dolar paritesinin 1,08'in üzerinde tutunduğunu, bu seviyenin kırılıp kırılmayacağının da yön açısında önemli olduğunu dile getirdi.

Asya tarafında, dolar/yen paritesindeki yükselişe karşın bugün Japonya'da açıklanan perakende satışlar verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından Nikkei 225 endeksi yatay bir seyir izlerken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,2 yükseldi.

Yurt içinde, dün BIST 100 endeksi yüzde 0,54 değer kazanarak günü 90.182 puandan tamamlarken, dolar/TL ise özellikle akşam saatlerinde hızlanan yükseliş ile 3,65'in üzerinde dengelendi. Analistler, veri gündeminin görece zayıf olduğunu ve ABD'de Fed üyelerinin açıklamalarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 89.500 ve 88.500 seviyelerinin destek, 91.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER