ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ekim 2014 Perşembe 18:33

Küçük yatırımcılara büyük tavsiyeler

Küçük yatırımcılara büyük tavsiyeler

Analist Dinçer Çavuş, yatırım araçlarının sayısının arttığını ama küçük yatırımcının para konusunda çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.


Sanko Menkul Değerler ve www.parahaberi.com analisti Dinçer Çavuş, 5 günlük Kurban Bayramı öncesinde yatırımcıların uzun tatillerde riskli yatırımlar yapmamaları gerektiğini söyledi. Çavuş, özellikle küçük yatırımcılara çeşitli tavsiyelerde bulunarak yatırımcıların tüm birikimini tek bir yatırım aracına yatırılmaması gerektiğini bu sayede riskin dağıtılmasını önerdi.

"BORSAYA DİKKAT"

Dinçer Çavuş, “Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin not görünümünün negatife indirilebileceğinin konuşulması, Irak ve Suriye’ye yönelik tezkere, ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesi durumunda faiz artışı ihtimalinin yükselecek olması piyasalarda tedirginliğe yol açıyor. Tedirgin gündem nedeniyle BIST100 endeksinde oluşan geri çekilmelerin bir miktar daha devam etmesini bekliyoruz. Yurtiçi gelişmelerin de çok iyi olmadığı bu ortamda borsada yatırım yapılacaksa her ne kadar temettü dönemine daha zaman olsa da en azından BIST100 endeksi ile korelasyonu güçlü olmayan temettü verimliliği olan karlı şirketlere yatırım yapılabilir” dedi.

"ALTIN GÜVENLİ LİMAN"

Dinçer Çavuş altınla ilgili olarak “Güvenli liman olarak adlandırılan altın, ons bazında 1200 seviyesine yakın bir dip oluşumu içerisinde, bu da altın fiyatlarında yukarı yönlü bir potansiyelin varlığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

"DOLAR KRİTİK SEVİYEDE"

Son olarak dolarla ilgili yatırımcılara önerilerde bulunan Çavuş, “2,28 seviyesinde görülen zorlanma kur tarafında yukarı yönlü hareketlerin devam edip edemeyeceği konusunda soru işaretleri oluştursa da 2,268 seviyesi üzerinde kaldığı sürece ise dolar tarafında gevşemenin mümkün olmadığını söyleyebiliriz” dedi.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER