ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2014 Perşembe 12:57

Kredi kartında en borçlu iller

Kredi kartında en borçlu iller

İstanbul, yaklaşık 2 bin lira ile kişi başına en fazla kredi kartı borcuna sahip il oldu. İstanbul'u 1.395 liralık kart borcu ile Ankara, 1.330 liralık kart borcu ile Adana takip etti.


İstanbul, yaklaşık 2 bin lira ile kişi başına en fazla kredi kartı borcuna sahip il oldu. İstanbul'u 1.395 liralık kart borcu ile Ankara, 1.330 liralık kart borcu ile Adana takip etti.

AA muhabirinin Finansal Türkiye Haritası ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, yılın ilk 6 ayında bankaların kredi kartı alacak tutarı toplam 76,5 milyar lira oldu. Böylece yurt genelinde kişi başına düşen kredi kartı borç tutarı ortalama 1.000 lira olarak hesaplandı.

Nüfusa göre hesaplandığında İstanbul 2 bin lira ile kişi başına kart borcunun en fazla olduğu illerin başında geldi. Bu ili 1.395 lira ile Ankara, 1.330 lira ile Adana takip etti. Muğla, nüfusu 900 bin kişinin altında olmasına karşın kişi başına kredi kartı borcunun en fazla olduğu 4'üncü il olarak dikkati çekti.

Hakkari'de borç 124 lira

Bölgesel bazda değerlendirildiğinde Muğla, Ege Bölgesi'nde kişi başına en fazla kart borçlusu il olarak ön plana çıktı. İzmir de bin 186 lira ile 2'nci il olarak kayıtlara geçti. 

Türkiye'de kişi başına en az kart borcu 124 lira ile Hakkari oldu. Doğu Anadolu'da kişi başına en fazla kart borcunun olduğu il 567 lira ile Erzincan olarak belirlendi.

İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara'nın ardından 907 lira ile Nevşehir ilk sıralarda yer alırken, 981 lira ile Trabzon, Karadeniz Bölgesi'nde kişi başına en çok kart borcu il olarak dikkati çekti.  

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kişi başına düşen kart borcu en fazla olan il 815 lira ile Gaziantep, Marmara'da 938 lira İstanbul'un ardından Kocaeli oldu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER