ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Aralık 2013 Salı 08:42

Kredi kartında bilinmeyen ayrıntı

Kredi kartında bilinmeyen ayrıntı

Yeni yılda yürürlüğe girmesi beklenen kredi kartında, aylık gelirin yarısına kadar taksit tavanı sınırlaması tüm kartları kapsayacak.


Yılbaşından sonra yürürlüğe girmesi beklenen kredi kartına taksit sınırlamasına ilişkin yeni düzenlemenin ayrıntıları netleşiyor. Aylık gelirin yarısından fazlasına taksit yapılması döneminin kapanacak olmasının yanı sıra farklı kredi kartları için de ‘tek limit havuzu’ formülü devreye giriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) çalışmasına göre taksit sınırı uygulamasının farklı kartlarla delinmesinin önüne geçilmesine yönelik yaptırımlar geliyor. Yeni düzenlemede toplam taksit tutarı, aylık gelirin yarısından fazla olamayacak. Taksit tavanını birden fazla kredi kartı ile delmek de mümkün olmayacak.

Birden fazla kartı olanlar Bir kişinin birden fazla kredi kartı olsa dahi toplamda bir ay içinde üstlenebileceği taksit tutarı sınırlandırılacak. Örneğin beş kredi kartı olan ve bin TL maaş alan bir kişi toplamda 500 liranın üzerinde taksit yapamayacak. Kartlardan biri ile taksit sınırı doldurulduğunda diğer dört kart ile taksitli alışveriş yapılamayacak. Düzenlemeye ilişkin çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten BDDK’ya yakın bir kaynak, “Konuya ilişkin teknik ayrıntılar üzerinde çalışıyoruz. Taksit sınırlandırılması ekonomi yönetiminin üzerinde önemli durduğu bir konu. Hem ticari hayatı sekteye uğratmayacak, hem de tüketici kredilerindeki aşırı büyümeyi önleyecek bir formül üzerinde çalışıyoruz. Taksit sınırlandırılmasının farklı yöntemlerle aşılmasını istemiyoruz. Bu kapsamda bir kişinin birden fazla kartı olsa da taksit tutarının geliri ile orantılı olacağı bir sistem üzerinde çalışıyoruz” dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER