ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:36

Kayseri’nin şubat ayı ihracatı arttı


Kayseri’nin 2013 yılı Şubat ayı ihracatı, bir önceki aya göre yüzde 5,4, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 oranında artarak 141,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

    Şubat ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracat rakamlarımızda pozitif ivmemiz hep devam ediyor. Meclis toplantısında da açıkladığım gibi, bu sene Kayseri olarak kendimize ihracatta 2 milyar dolarlık bir hedef koyduk. Bu rakamı da olağanüstü bir durum olmaz ise yakalayacağımız kanaatindeyim. Bu ay üyelerimiz tarafından 105 ülkeye ve 2 serbest bölgeye 141,9 milyon dolar ihracat gerçekleştirilmiştir.” dedi.

    Mart ayı ile beraber ihracatta ivmenin daha yukarılara çıkmaya başlayacağını ifade eden Boydak, toplam 160 üye tarafından ihracat yapıldığını, ihracatçı firmaların sayısının artmasının da Kayseri adına sevindirici bir durum olduğunu belirterek, tüm ihracatçı firmalara teşekkür etti.

    İhracatta ilk 3 sırayı, Irak, Almanya ve Libya’nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile elektrikli ev aletleri, mobilya ve tekstil olduğunu, Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk 3 sırayı aldığını açıkladı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER