ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2014 Salı 17:38

Kadınlar mobil teknoloji öğreniyor

Kadınlar mobil teknoloji öğreniyor

Teknoloji alanında Türkiye’nin kadın girişimcilerini yetiştirmek için başlatılan ’Teknoloji Melekleri Projesi’, 90 kadını mobil teknoloji alanında eğitecek.


Yüzde 75 istihdam garantisiyle ’Teknoloji Uzmanları’ yetiştirmek amacıyla başlatılan ve İstanbul Ticaret Odası’nın liderlik ettiği ’Teknoloji Melekleri Projesi, bugün İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal tarafından tanıtıldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştirilen ’Teknoloji Melekleri Projesi’nde Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve 8 telekomünikasyon şirketi (Genpa Telekomünikasyon, Baltürk Elektronik, Global Bilgisayar, Kampanya Elektronik, Eko Telekomünikasyon, Ataçlar Center, Şengüller Telekomünikasyon, Teknoteks İletişim Hizmetleri) de iştirakçi olarak yer aldı. Projeyle 18 ile 25 yaş arasında, ilk etapta en az lise mezunu 90 genç kadının, ‘Teknoloji Uzmanı’ olarak başladıkları kariyer yolculuklarına ’girişimci’ olarak devam etmeleri hedefleniyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan gençler, City & Guilds tarafından akredite edilecek olan uluslararası geçerliliğe sahip ‘Teknoloji Uzmanı’ sertifikasına hak kazanacak. İş fikri olan girişimci adaylarının KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaları sağlanacak ve bu katılımcılar KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvurma hakkı kazanacak. Proje sonunda ‘Proje Pazarı’ etkinliği de düzenlenecek. İş fikrini hayata geçirmek isteyen kadın girişimciler, bu sayede projelerini akademisyenlere ve melek yatırımcılara sunma imkanı bulacaklar. İş fikrine sahip genç girişimciler arasından belirlenecek sayıda kadın kursiyer, ABD’deki Silikon Vadisi’ne gidecek.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Teknoloji Melekleri Projesi’nin tanıtım toplantısında, pek çok ileri teknoloji şirketinin yüzlerce ülke ekonomisini geride bırakacak oranda büyüdüğünü söyledi. Çağlar, Türkiye’nin girişimci yönünü daha aktif kullanması gerektiğini anlattı. Kadın girişimcilerin desteklenmesi için İTO’nun gereken katkıyı sunmaya devam edeceğini belirten Çağlar, kadın girişimcilerin teknoloji alanında başarılı olacağına inandığını vurguladı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, kadın istihdamı konusunda atılan adımların devamlılık arz etmesi gerektiğini de kaydetti.

TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal da yüzde 75 istihdam garantisiyle “Teknoloji Uzmanları” yetiştirmek amacıyla başlatılan “Teknoloji Melekleri Projesi”nin ilk etapta 90 kişiyle eğitime başlayacağını, bu sayının ilerleyen dönemlerde artabileceğini söyledi.

(İHA)

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER