ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 09:59

Kaçak lüks otoya vergi affı geliyor!

Kaçak lüks otoya vergi affı geliyor!

Düşük vergi ödemek için yurt dışından Türkiye'ye eksik veya yanıltıcı belgeyle ithal edilen lüks otoların vergisine yapılandırma geliyor.


Türkiye'de yüksek vergi ödememek için düşük beyanla yurt dışından ithal edilen lüks otolarla ilgili vergi affı niteliğinde bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'kaçak lüks oto' statüsünde olan 10 bin civarındaki araba ile ilgili bir kereye mahsus af niteliğinde bir düzenleme yapılması için harekete geçti. Yapılacak çalışmanın Meclis gündeminde bulunan taşeron işçilerle ilgili torba teklife eklenmesi gündeme geldi. Ancak AK Parti yönetimi buna itiraz etti.

Gümrük Bakanlığı yetkilileri, söz konusu düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine getirileceğini söyledi.

Yapılacak düzenleme ile belli oranda bir ceza ödenmesi ile kaçak durumundaki lüks otolar, sahipleri adına tescil edilebilecek.

Bakanlık yetkilileri yapılacak düzenlemenin 'aracın tam donanımının eksik gösterilmesi', 'zincir satışlarla (ikinci el) değerinin düşürülmesi' ve 'kiralama şirketleri üzerinden' olmak üzere 3 farklı yöntemle ithal edilen araçları kapsayacağını belirtti. (Türkiye)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER