ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 15:35

İzmir EXPO heyeti sunum için Fransa'ya gitti


İzmir EXPO heyeti, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) 152. Genel Kurulu'nda yarın yapılacak adaylık sunumu için Paris'e hareket etti. İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M.Cahit Kıraç, giderken yaptığı açıklamada, "Kasım sunumunu, temamıza dayalı olarak güçlü ve kalıcı bir algının oluşturulması için hazırladık. Delegasyona vereceğimiz mesaj, insanlığın geleceği ve sağlıklı yaşamıyla ilgili. İzmir'in hedefinde, bulunduğu coğrafyanın sağlık ve bilim merkezi olmak vardır." dedi.

Heyette Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Milletvekili ve İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey, Vali Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyeleri Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ö.Faruk Koçak ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, BIE Türkiye Başdelegesi ve Büyükelçi N.Murat Ersavcı bulunuyor.

İzmir'in sunumu, Tayland'ın Ayutthaya şehrinden sonra ikinci sırada yapılacak. Ardından BAE'nin Dubai, Brezilya'nın Sao Paulo ve Rusya'nın Ekaterinburg şehirleri yer alıyor. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER