ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 16:40

İtalyan şirketinden Türkiye’ye yatırım


İtalya merkezli yapı kimyasalları sektörünün önde gelen isimlerinden Mapei SpA, Türk firması Wallmerk Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hisselerinin yüzde 100’ ünü devraldı. İtalyan şirketin varlığı böylece 5 kıtada 31 ülkeye ve 63 tesise ulaştı.

Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Wallmerk Yapı Kimyasalları, 5 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 23 bin metrekare alan üzerine kurulu. Şirket, su yalıtım sistemleri, özel harçlar, ankraj harçları, seramik yapıştırıcıları ve derz dolgu malzemeleri, ısı yalıtım ürünleri, iç ve dış cephe kaplamaları, endüstriyel zemin kaplama malzemeleri ve diğer yapı malzemeleri gruplarında hizmet veriyor.

Türkiye pazarına az miktarda da olsa hizmet verdiklerini belirten Mapei Uluslararasılaşma ve İş Geliştirme Yöneticisi Veronica Squinzi, pazarda daha etkin olmalarını sağlayacak bu birleşmeden gurur duyduklarını ifade etti. Squinzi, “Uluslararasılaşma stratejimizin temellerini yerel müşterilerimize daha yakın olmak, nakliye giderlerini azaltmak ve Ar-Ge merkezlerimiz sayesinde ulaştığımız üstün kalitemizin devamlılığını sağlamak oluşturmaktadır. Wallmerk’ in devralınması Avrupa ve Asya arasında önemli bir ticari köprü oluşturan, son derece aktif ve dinamik olan Türkiye pazarına hizmet verebilmek doğrultusunda önemli bir adımdır.” diye konuştu.

Mapei SpA, zemin ve duvar kaplamaları için yapıştırıcılar, tamamlayıcı ürünler, su yalıtım ürünleri, özel harçlar, beton katkıları, tarihi bina koruyucuları gibi pek çok inşaat kimyasalı üretiyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER