ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2017 Pazartesi 11:54

" İstihdam, yatırım planıyla olursa kalıcı başarı yakalanır"

" İstihdam, yatırım planıyla olursa kalıcı başarı yakalanır"

ASKON Genel Sekreteri Tuzcu: "İstihdam taahhütleri, ağırlıkla, yatırım planları dahilinde gerçekleşmektedir. Kalıcı başarının sırrı buradadır"


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Sekreteri Bahadır Tuzcu, istihdam seferberliği sonrası verilen yeni iş taahhütlerinin ekonomiye ve kendisine faydalı olmasını isteyen her şirketin istihdam artışını yatırım planıyla birlikte gündemine alması gerektiğini belirterek, "İstihdam taahhütleri, ağırlıkla, yatırım planları dahilinde gerçekleşmektedir. Kalıcı başarının sırrı buradadır." değerlendirmesinde bulundu.

Tuzcu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısını sonrası iş dünyasının taahhüt ettiği istihdam rakamlarını son derece olumlu buldukları vurguladı.

Bu noktada, iş dünyasına milli istihdam seferberliği ile ilgili bir açılım sunmak istediklerini belirten Tuzcu, "Söz konusu yeni iş taahhütlerinin gerçekten ekonomimize ve kendilerine faydalı olmasını isteyen her şirket, istihdam artışını, bir yatırım planıyla birlikte gündemine almalıdır. Gerçekten de bu trend Trump yönetiminin gelişiyle birlikte ABD'de gözlenmektedir. İstihdam taahhütleri, ağırlıkla, yatırım planları dahilinde gerçekleşmektedir. Kalıcı başarının sırrı buradadır." ifadelerini kullandı.

 

- "Yatırım hamlesiyle sağlanan istihdam kalıcı olur"

 

Tuzcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verip yerine getirmeyenleri kamuoyuyla paylaşacağını dile getirmesinin bu seferberliğin başarısını pekiştireceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şöyle ki, verilen 1,2 milyon civarındaki istihdam sözünün işsizlik oranlarını yüzde 8'ler seviyesine indirmesi beklenmektedir. Fakat bu istihdam sözünün bir yatırım hamlesiyle beraber gerçekleşmesi, istihdamın kalıcılığı anlamına gelecektir. Şunu çok iyi biliyoruz, ülkemizdeki yatırım potansiyeli verilen istihdam taahhütlerinin üzerindedir. Özellikle, son dönemdeki ekonomik reformlarla birlikte, cazibe merkezleri, bölgesel teşvikler, teknoloji yoğun yatırım teşvik - hibe - destekleri, istihdam ve ihracat teşviklerini bir arada düşündüğümüzde, bu dönemin tam bir yatırım dönemi olduğuna inanmaktayız."

Tuzcu, ASKON olarak istihdama verecekleri katkıyı doğrudan yatırım projeleriyle birlikte çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda doğu ve güneydoğu illerine odaklandıklarını aktardı.

Genel Sekreter Tuzcu, "Mevcut teşvik ve desteklerin ürettiği motivasyonla, yatırımlara ve istihdama hız katmayı hedeflemekteyiz. Her defa olduğu gibi, yine, iş dünyasının ülkemizin geleceğini 'konjonktürel güven bunalımı' söylemlerine terk etmemesi gerektiğini önemle vurguluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER