ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ocak 2013 Çarşamba 09:35

İşte yüksek hızlı tren gelecek iller

İşte yüksek hızlı tren gelecek iller

Türkiye'nin 15 ili üç yıl içinde demir ağlarla örülecek. Hızlı treninin geçeceği o illeri ilk kez Yazete.com'da açıklıyoruz.


Naime Gündüz'ün haberi - YAZETE.COM

2016 yılına kadar bir çok ilimiz Yüksek Hızlı Tren Hattı ile tanışacak. Projeler tamamlandığında 15 ilimiz Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda yer alacak.

HIZLI TREN HANGİ İLLERDEN GEÇECEK?

Hızlı tren ağının 3 yıl içerisinde Türkiye'nin yarısını kapsayacağı yönündeki açıklamalar henüz tren geçmeyen illerde heyecan uyandırdı. Merak edilen soru ise şanslı iller hangileri olacak? Bu sorunun cevabını araştıran Yazete.com, o illerin bilgisine ulaştı.

Ankara ile Konya arasında 2011 öncesinde demiryolu ağı bulunmuyordu. Ağustos 2006'da başlayan çalışma 23 Ağustos 2011 tarihinde tamamlandı ve HIzlı Tren Hattı hizmete açıldı.

Ankara - Eskişehir hızlı tren projesi bitti, son test sürüşleri de yapıldı. Bu hatla Ankara - Eskişehir arasında 3 saat süren yolculuk 1 saat 5 dakikaya düştü.

Bursa- Ankara arasını 2 saat 10 dakikaya, Bursa - İstanbul arasını da 2 saat 15 dakikaya düşürecek hattın temeli atıldı. 105 kilometrelik hattın 2016’da hizmete girmesi planlanıyor.

Ankara-İzmir YHT projesi tüm hızı ile devam ediyor. Proje tamamlandığında Ankara ile Afyonkarahisar arasındaki yolculuk süresinin 1 saat 15 dakikaya kadar düşmesi bekleniyor. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Uşak, Manisa ve Afyonkarahisar illerinden geçecek.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi planlandığı gibi 29 Ekim 2013'te hizmete başlayacak. Bu hat Kocaeli, Bilecik ve Sakarya illerinden de geçecek.

Ankara-Sivas arasındaki Hızlı Tren Hattı ise 2015 yılında hizmete açılacak. Bu hat, Yozgat, Kırıkkale, Erzurum ve Kars illerinden de geçecek.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER