ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2018 Perşembe 14:59

İş dünyasından Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek

İş dünyasından Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına destek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı", iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı"na iş dünyasından destek geldi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, programı desteklediklerini belirtti.

Programda firmaların yeni açıklanan logoyla ürünlerinde asgari yüzde 10 indirim uygulayacağına ilişkin taahhütlerini enflasyonla mücadelede olumlu değerlendirdiklerini vurgulayan Zeytinoğlu, "Bu indirimi her firmanın münferit olarak yapacak olması, çoğulcu bir yaklaşım oluşturacaktır. Böylece her firmanın çorbada tuzunun olması psikolojik olarak da katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, programda birikmiş KDV iade süreçlerinin hızlandırılarak yıl sonuna kadar bekleyen başvuruların sonuçlandırılacak olmasının, ekonomiye önemli katkı sağlayacağına işaret ederek, bunun yanında 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere bankaların yüksek faizle kullandırılan kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapacak olmasını ve Hal Yasası ile ilgili yapılacak yapısal değişiklikleri olumlu bulduklarını belirtti.

- "Devlet-millet birlikteliğiyle topyekun bir iktisadi mücadele başladı"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da açıklamasında, Türkiye'de bir kez daha devlet-millet birlikteliğiyle topyekun bir iktisadi mücadele başladığını kaydetti.

Enflasyonla mücadeleyi sahipleneceklerinin ve firmaların en geniş katılımı için çalışacaklarının altını çizen Altuğ, "Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir." ifadelerini kullandı.

Altuğ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açıklamalarını desteklediklerini vurgulayarak, Sakaryalı sanayicilerin de bu mücadelede olacağını duyurdu.

- "Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir ise her zaman olduğu gibi bir kez daha tüm oda ve borsa camiasının büyük bir sorumluluk üstlendiğini bildirdi.

Türk özel sektörünün, devletle topyekun birlik ve beraberlik sergileyerek, elini taşın altına koyduğuna işaret eden Demir, şöyle devam etti:

"İş dünyası olarak üzerimize düşeni yapacağız ve ülkemizin bu sıkıntılı süreci atlatmasına katkı vereceğiz. Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin gönüllü katılım sağlayacağı yüzde 10 indirim kampanyasının ülke genelinde enflasyon rakamlarının aşağı çekilmesinde etkili olacağı düşüncesiyle Zonguldak iş dünyası olarak Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı destekliyoruz."

- "Üretici firmaları zorlayacağız"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık da oda olarak yerel ölçekte çalışma yapmaya karar verdiklerini aktararak, "Bu memleket, bu ülke bizim. Biz de yüzde 10 indirim uygulamasını sadece 50 üründe değil, yapabildiğimiz ne varsa, uygulayabileceğimiz hangi ürünler varsa uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

Kentte perakende sektörüyle bir araya geleceklerini belirten Balık, şöyle devam etti:

"İndirim uygulamasını destekliyoruz. Vatandaşa ucuz ürün vermek fırsatçılara da gözdağı olacaktır. Bu konuda üretici firmaları da zorlayacağız. Yaptıkları zam oranını dövize endekslediğimizde yüksek oranlı zamları biraz kendilerini zorlayarak düşürmeye çalışacağız. 'Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı' ile alınan tedbirlerin iyi sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Biz de bu programı iş dünyası olarak destekliyoruz ve üzerimize düşeni de yapacağız."

- "Elimizden gelen desteği vermeye hazırız"

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Mescier ise enflasyonla mücadele konusunda ortaya konan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bunu uygulamak adına çalışmalara hemen başladıklarını kaydetti.

Özellikle iş adamlarına bu konuda önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Mescier, "Sayın Bakanın enflasyonla mücadelede konusunda ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Zaten bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar sonunda ülke ekonomisine önemli katkılar sağlanacağına inanıyoruz. Karabük olarak buradayız ve hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Devletin yanındayız"

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant da program çerçevesinde oda olarak devletin yanında olduklarını vurgulayarak, "İş dünyası olarak zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen bir bölge olarak üzerimize düşeni yapacağız ve bu güveni boşa çıkarmayacağız. Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER